Προσφυγικό: Συγκρότηση ομάδας εργασίας για την έκδοση εκκρεμών αποφάσεων ασύλου

Προσφυγικό: Συγκρότηση ομάδας εργασίας για την έκδοση εκκρεμών αποφάσεων ασύλου

Με πρακτικά μέτρα, συμπληρωματικά του νέου νομικού πλαισίου, προσπαθεί να διαχειριστεί τις «απροσδόκητα αυξημένες μεταναστευτικές ροές» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δίνοντας έμφαση στην μείωση του χρόνου των διαδικασιών απόδοσης ασύλου

prosfiges
Τις «απροσδόκητα αυξημένες μεταναστευτικές ροές» προσπαθεί να διαχειριστεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνοντας έμφαση στην μείωση του χρόνου των διαδικασιών απόδοσης ασύλου. Εκτός του νέου νομοθετικού πλαισίου, που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, γίνονται ενέργειες και σε πρακτικό επίπεδο στην υπηρεσία Ασύλου ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν επιτευχθεί συγκεκριμένοι στόχοι.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας με αντικείμενο την “ολοκλήρωση εκκρεμών αποφάσεων αιτούντων διεθνή προστασία”. Η λειτουργία της ομάδας εργασίας ολοκληρώνεται με την περάτωση του έργου που έχει αναλάβει και ορίζεται από τις 01-11-2019 μέχρι 31-12-2019. Το έργο που καλείται να διεκπεραιώσει η ομάδα εργασίας καθώς και τα αναλυτικά καθήκοντα των υπαλλήλων είναι, η συγγραφή, έκδοση και ανάρτηση αποφάσεων επί αιτημάτων ασύλου.

asilo


“Για την ολοκλήρωση του έργου η ομάδα εργασίας θα πρέπει να υποβάλει έκθεση για τα αποτελέσματα της ομάδας έργου από την οποία να προκύπτει ότι κατά τη λειτουργία της υπήρξε: Συγγραφή, έκδοση και ανάρτηση εκατόν τριάντα δύο (132) αποφάσεων ουσίας μηνιαίως”. Η ομάδα αποτελείται από 34 υπαλλήλους ΠΕ Διοικητικού, οι οποίοι θα αναλάβουν την έκδοση των αποφάσεων και 26 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων για την εκτέλεση των υποστηρικτικών εργασιών του έργου.

Κλείσιμο
Συμπληρωματικό είναι το έργο της δεύτερης ομάδας, που συγκροτήθηκε στην υπηρεσία Ασύλου, με αντικείμενο, “Επιδόσεις αδειών διαμονής & ταξιδιωτικών εγγράφων”. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η ομάδα, που αποτελείται από 33 υπαλλήλους, θα πρέπει να επιδώσει κάθε μήνα 300 άδειες Διαμονής/tdv αναρτώντας τα σχετικά έγγραφα.

asilo-v
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης