Αλλάζει το «καθεστώς» στις πορείες με νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Αλλάζει το «καθεστώς» στις πορείες με νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Τα νέα μέτρα θα αφορούν την οριοθέτηση του χώρου όπου διεξάγονται οι διαδηλώσεις αλλά και την επιτήρηση από την αστυνομία, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Στόχος να μπορούν οι διαδηλωτές να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους χωρίς να προκαλούν «δυσανάλογη ταλαιπωρία» σε χιλιάδες πολίτες

poreis
Συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασία σκοπεύει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση για τις πορείες διαμαρτυρίας των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται τα έκτροπα, αλλά και η ταλαιπωρία των πολιτών που δεν συμμετέχουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης το σαββατοκύριακο μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, λέγοντας αρχικά πως το πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για τις καταλήψεις κτηρίων, «προκειμένου αυτοί οι χώροι να αποδοθούν ξανά εκεί που ανήκουν», συνεχίζεται από τις Αρχές, με σεβασμό προς τις τοπικές κοινωνίες και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Ερωτηθείς για τις πορείες διαμαρτυρίας και κατά πόσον η κυβέρνηση σκοπεύει να λάβει μέτρα ώστε να μην «νεκρώνει το κέντρο» από μία διαμαρτυρία 200-300 ανθρώπων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντηση «κατηγορηματικά ναι», σημειώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και για αυτό το ζήτημα.

Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, είναι να μπει σε μια σειρά η καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται με αυτό το ζήτημα. Αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Πέτρας, θα αφορά είτε την οριοθέτηση των περιοχών στις οποίες γίνονται οι πορείες, είτε την επιτήρηση από την αστυνομία.

«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε περισσότερο ελεύθερο χώρο στους πολίτες», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι το καθεστώς που ισχύει σήμερα για τις πορείες είναι ένα καθεστώς ταλαιπωρίας όπου συχνά μικρές ομάδες ανθρώπων βάζουν σε δυσανάλογη ταλαιπωρία πολλές χιλιάδες συμπολιτών τους.

«Δεν νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον ούτε αυτών που διαδηλώνουν, τελικά, να προκαλούν την αντίδραση της κοινωνίας τόνισε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας ότι το ζητούμενο είναι να βρεθεί η ισορροπία που χρειάζεται ώστε και αυτός που θέλει να εκφράσει το αίτημά του διαμαρτυρόμενος να το κάνει και οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται. Όπως είπε, τα νέα μέτρα θα επιτρέπουν στους διαδηλωτές να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στους καταστηματάρχες και να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους πολίτες.


Κλείσιμο
Ο Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1 1/2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης