Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Απαράδεκτος ο Πατριάρχης Μόσχας για τη διακοπή της μνημόνευσης

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Απαράδεκτος ο Πατριάρχης Μόσχας για τη διακοπή της μνημόνευσης

«Δεν κόβουμε το μνημόσυνο ενός άλλου Προκαθημένου επειδή διαφωνούμε με μια θέση του», είπε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου

ARXIEPISKOPOS
Την έντονη απαρέσκειά του για τη διακοπή τού μνημοσύνου τού Αρχιεπισκόπου Αθηνών από τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

«Την στάση τού Πατριάρχη Μόσχας την θεωρώ απαράδεκτη. Δεν κόβουμε τη μνημόνευση ενός άλλου Προκαθημένου επειδή διαφωνούμε με μια θέση του. Μόνο εάν γίνει αιρετικός κάποιος διακόπτουμε κοινωνία μαζί του.

Και αυτό που ξέρω είναι ότι ούτε ο Οικουμενικός ούτε ο Αθηνών είναι αιρετικοί. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτούς. Αν και προσπαθήσαμε να μεσολαβήσουμε ώστε να γίνει μία συνάντηση προς εξεύρεση λύσης, εντούτοις αυτό δεν άρεσε και έτσι δεν επιμείναμε. Αλλά ούτε ο Οικουμενικός θέλει να συναντηθεί με τον Μόσχας, ούτε κι ο Μόσχας θέλει να συναντηθεί με τον Οικουμενικό. Για αυτό εξάλλου και ως Εκκλησία Κύπρου τηρούμε μία ουδέτερη στάση διότι δεν συμφωνούμε με την στάση κανενός από τους δύο και δεν προχωρήσαμε στη μνημόνευση κανενός νέου Προκαθημένου», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου λόγω των οικονομικών εξαρτήσεων της κυπριακής Εκκλησίας από την Μόσχα διατηρεί αποστάσεις από το οικουμενικό Πατριαρχείο για το θέμα της Ουκρανίας.

Σε συνάντηση του με τον πρέσβη της Ρωσίας υποσχέθηκε πως θα υποστηρίξει τη Μόσχα και σε συνάντηση του με τον πρέσβη της Ουκρανίας έδωσε επίσης υπόσχεση πως θα υποστηρίξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης