Πάτρα: Επεισοδιακή εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη

Πάτρα: Επεισοδιακή εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη

Το κύκλωμα διακινούσε κοκαΐνη τους τελευταίους πέντε μήνες, παίρνοντας μέτρα ασφαλείας που τελικά αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά

Patra-kokaini
Σκηνές από ταινία θύμιζαν όσα διαδραματίστηκαν στο ύψος του Αλισού Αχαΐας, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 42χρονος αλλοδαπός με αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Αθήνα και την Αχαΐα.

Ο ύποπτος πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα έριχνε στο οδόστρωμα ένα πακέτο! Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν, το εγκλώβισαν και τον ακινητοποίησαν βάζοντάς του χειροπέδες. Αργότερα, βρήκαν και το πεταμένο δέμα, το οποίο διαπιστώθηκε ότι περιείχε ένα κιλό και 100 γραμμάρια κοκαΐνης που ο 42χρονος είχε προμηθευτεί στην Αθήνα από έναν 70χρονο Έλληνα συνεργό του.

Για τη σύλληψη του ηλικιωμένου οργανώθηκε επιχείρηση με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. στην Αθήνα, όπου συνελήφθη και ένας 35χρονος αλλοδαπός που και αυτός είχε αναλάβει τη μεταφορά, την απόκρυψη και την διακίνηση των ναρκωτικών μαζί με τον 70χρονο. Το κύκλωμα διακινούσε κοκαΐνη τους τελευταίους πέντε μήνες, παίρνοντας μέτρα ασφαλείας που τελικά αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 17.110 ευρώ, επτά κινητά «φαντάσματα» και τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης