Πάτρα: Τρεις ανήλικοι μαθητές οι δράστες με τις μολότοφ σε σχολικό συγκρότημα

Πάτρα: Τρεις ανήλικοι μαθητές οι δράστες με τις μολότοφ σε σχολικό συγκρότημα

Πρόκειται για δύο μαθητές γυμνασίου, ηλικίας 14 και 16 ετών αντίστοιχα

γυμ12
Στην εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών οδηγούνται τρεις μαθητές του 5ου Λυκείου της πόλης, οι οποίοι φέρονται να έχουν ομολογήσει ότι ήταν οι δράστες της επίθεσης με «βροχή» από μολότοφ που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης!

Οι ανήλικοι δράστες ηλικίας 14, 16 και 17 χρόνων συνελήφθησαν από την Ασφάλεια και παραδέχθηκαν ότι πυρπόλησαν για λόγους εκδίκησης το γραφείο του διευθυντή του Λυκείου στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Μαρούδα! Μάλιστα, έριξαν συνολικά οκτώ βόμβες μολότοφ, από τις οποίες ανεφλέγησαν έξι, προκαλώντας πυρκαγιά με μεγάλες φθορές στο γραφείο, ενώ έσπασαν και τα τζάμια σε πολλές αίθουσες.

Σε βάρος των τριών μαθητών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού και της πρόκλησης φθοράς δημόσιας περιουσίας, στην οποία περιλαμβάνονται και οι γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

*** Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διερευνούν μια παρόμοια επίθεση με μολότοφ στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά! Οι καθηγητές που πήγαν το πρωί της Παρασκευής στο σχολείο, βρήκαν ένα σπασμένο μπουκάλι με υπολείμματα εύφλεκτου υγρού, από το οποίο είχε προκληθεί μικρή εστία φωτιάς χωρίς ζημιές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης