Κακοκαιρία: Έρχεται νέο κύμα με σφοδρές καταιγίδες - 7.500 κεραυνοί έπεσαν την Πέμπτη

Κακοκαιρία: Έρχεται νέο κύμα με σφοδρές καταιγίδες - 7.500 κεραυνοί έπεσαν την Πέμπτη

Δείτε την κακοκαιρία από το διάστημα  - 7.500 κεραυνοί καταγράφηκαν από το σύστημα ΖΕΥΣ  του Αστεροσκοπείου της Αθήνας έως το απόγευμα της Πέμπτης -  Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, θα πλήξουν  και την αύριο όλη την Ελλάδα 

vroxi-0
Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις προηγούμενες ώρες τόσο το λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και άλλα μέρη της χώρας, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα  κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε τουλάχιστον είκοσι περιπτώσεις για απάντληση συσσωρευμένων υδάτων σε σπίτια και δρόμους. 

Τη δορυφορική εικόνα της κακοκαιρίας έδωσε ο μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την έναρξη των φαινομένων στα δυτικά το πρωί της Τετάρτης 30/10, την πρόσκαιρη ύφεσή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, την εκ νέου ενίσχυσή τους από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 31/10 καθώς και την καταιγίδα που έπληξε της Αττική το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

meteo.gr: Κορυφές νεφών και κεραυνοί Τετάρτη 30/10 - Πέμπτη 31/10/2019


7.500 κεραυνοί ως το απόγευμα της Πέμπτης - Που σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται την Πέμπτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» να καταγράφει περίπου 7.500 κεραυνούς έως το απόγευμα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν το μεσημέρι και την Αττική.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα σημειώθηκαν στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 χιλιοστά), στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 χιλιοστά), στο Ρωμανό Πάτρας (33 χιλιοστά) και στην Παλλήνη Αττικής (32 χιλιοστά). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού, οι κεραυνοί που καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας (κόκκινες κουκίδες) καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Κλείσιμο



Συνεχίζεται και την Παρασκευή η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία που πλήττει από το μεσημέρι της Πέμπτης μεγάλο μέρος της χώρας, θα συνεχιστεί και την Παρασκευή. Έτσι, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται έως τις πρώτες ώρες της Παρασκευής κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ στη συνέχεια και έως το απόγευμα πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια της χώρας και κυρίως στο νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 15, στην Ήπειρο από 9 έως 24, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 15 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 21, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 15 έως 19 και στην Κρήτη από 14 έως 22.

Οι άνεμοι στο Νοτιοδυτικό, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο το μεσημέρι και το απόγευμα θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με ενίσχυση από το μεσημέρι, φτάνοντας το απόγευμα τα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου, ενώ στη συνέχεια και έως το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές, με μικρή πιθανότητα καταιγίδας έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης