Ο γιατρός που ήρθε σε ρήξη με Γεωργιάδη - Ξανθό, σάρωσε στις εκλογές των γιατρών της δημόσιας ΠΦΥ

Ο γιατρός που ήρθε σε ρήξη με Γεωργιάδη - Ξανθό, σάρωσε στις εκλογές των γιατρών της δημόσιας ΠΦΥ

Ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρόεδρος στο ΔΣ του ΣΕΥΠ ΠΦΥ Αττικής, χωρίς όμως την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε τις προηγούμενες φορές

giatros
Τη συγκρότησή του σε σώμα ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υγειονομικού Επιστημονικού Προσωπικού Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΣΕΥΠ ΠΦΥ) Αττικής.

Ο Σύλλογος των γιατρών που υπάγονταν στο ΙΚΑ και κάλυπταν τις ανάγκες των ασφαλισμένων του μέχρι και το 2014, τώρα έχει μετονομαστεί σε ΣΕΥΠ ΠΦΥ και περιλαμβάνει τους γιατρούς των Πολυιατρείων, των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) και γενικώς των δημόσιων δομών ΠΦΥ.

Οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών είναι μεγάλες τα τελευταία χρόνια, όπως και στον ίδιο τον κλάδο των επαγγελματιών υγείας στην ΠΦΥ, ωστόσο αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ο... πρόεδρος.

Ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρόεδρος στο ΔΣ του ΣΕΥΠ ΠΦΥ Αττικής, χωρίς όμως την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε τις προηγούμενες φορές. Ο κ. Ψυχάρης ήταν ο συνδικαλιστής που «πολέμησε» τις αλλαγές επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε θέσει στους γιατρούς τη δυνατότητα είτε να επιλέξουν το δημόσιο και την ΠΦΥ είτε το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Ως γιατρός που ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ υπέστη βαριά ήττα, όταν ο υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός, κόντρα σε κάθε προεκλογική υπόσχεση ότι θα καταργήσει τις αλλαγές Γεωργιάδη, τις συνέχισε με δυναμικό ρυθμό. Οι αλλαγές μάλιστα της ΠΦΥ της ηγεσίας Ξανθού- Πολάκη πυροδότησαν μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις των παλαιών συναγωνιστών. Τελικά, ο κ. Ψυχάρης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ο κ. Ψυχάρης ηγείτο του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου, με το οποίο κατέλαβε ποσοστό 53,7% και 7 από τις 13 έδρες. Επίσης, 3 έδρες έλαβε το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τη γνωστή συνδικαλίστρια κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, 2 έδρες το Αγωνιστικό Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) και 1 έδρα η παράταξη ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ).

Η συμμετοχή των γιατρών στις εκλογές ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη με ποσοστό που άγγιξε το 60%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΥΠ, η σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος Ψυχάρης Παναγιώτης

Γεν.Γραμματέας Φλίγκος Κων/νος

Ταμίας Μπίτσικας Ιωάννης

Α’ Αντιπρόεδρος Σιούνας Παναγιώτης

Β’ Αντιπρόεδρος Κρούμπχολτς Μπεττίνα

Μέλη

Κλαδευτήρας Χρήστος

Γέροντας Άγγελος

Λαμπαδάριος Διονύσιος

Πολυχρονίου Χρήστος

Τοπαλλιανίδης Βασίλειος

Ανεμοδουρά Βαρβάρα

Θεοφίλης Αναστάσιος

Πρεκετές Χρήστος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης