Τιμή να στέκομαι δίπλα στην ελληνική σημαία, λέει ο 17χρονος παραστάτης από το Μπαγκλαντές

Τιμή να στέκομαι δίπλα στην ελληνική σημαία, λέει ο 17χρονος παραστάτης από το Μπαγκλαντές

Παρά το εμπόδιο της γλώσσας, ο Χασανού είναι αριστούχος μαθητής - Δηλώνει πως αγαπά την Ελλάδα που τον υποδέχτηκε με φιλοξενία

mpagk
Δύο μόλις χρόνια αφότου έφτασε στη χώρα μας ύστερα από πολύμηνο ταξίδι υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ο 17χρονος Χασανού από το Μπαγκλαντές κατάφερε να είναι αριστούχος μαθητής και παραστάτης στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Παρά το εμπόδιο της γλώσσας, ο νεαρός κατάφερε να συγκεντρώσει μια πολύ υψηλή βαθμολογία στο ελληνικό σχολείο, που του επέτρεψε να συμμετέχει ως παραστάτης στη χθεσινή παρέλαση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο 17χρονος, ο οποίος διένυσε μόνος του εκατοντάδες χιλιόμετρα από το Μπαγκλαντές μέσω Τουρκίας έως ότου καταφέρει να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα ζει στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» στον Άγιο Δημήτριο, μαζί με 20 ακόμα άτομα.

«Ένιωσα τιμή γι’ αυτή την ευκαιρία να είμαι δίπλα στη σημαία», είπε ο 17χρονος μαθητής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε πως είναι χαρούμενος που κατάφερε κάτι τόσο δύσκολο με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και τόνισε πως αγαπάει την Ελλάδα και τους φιλόξενους ανθρώπους που τον υποδέχτηκαν στη χώρα.

Τιμή να στέκομαι δίπλα στην ελληνική σημαία, λέει ο 17χρονος παραστάτης από το Μπαγκλαντές


Ο Χασανού, μιλάει τρεις γλώσσες και όπως είπε, θέλει να μάθει καλά ελληνικά και να σπουδάσει προγραμματιστής.

Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, δυναμικότητας 20 ατόμων. O Ξενώνας αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξη τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης