Ευρωβαρόμετρο: Άνετο το 44% των Ελλήνων με γκέι πρωθυπουργό, 9 στους 10 «οκ» με γυναίκα στα ηνία της χώρας

Ευρωβαρόμετρο: Άνετο το 44% των Ελλήνων με γκέι πρωθυπουργό, 9 στους 10 «οκ» με γυναίκα στα ηνία της χώρας

Συντριπτικά τα ποσοστά άνεσης για άτομο με αναπηρία ή ηλικιωμένο άτομο στη θέση του πρωθυπουργού - Τι απαντούν οι Έλληνες στα ίδια ερωτήματα για τον χώρο εργασίας τους

maximou-tkri
Τις απόψεις των Ευρωπαίων σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται τις διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματος, του φύλου ή της σεξουαλικής προτίμησης αποτύπωσε το ευρωβαρόμετρο σε νέα έρευνα.

Μία από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι Ευρωπαίοι -και οι Έλληνες- ήταν πώς θα αισθάνονταν εάν ένα μέλος διαφορετικών ομάδων αναλάμβανε το ανώτατο εκλεγόμενο πολιτικό αξίωμα της χώρας τους.

Οι Έλληνες απάντησαν σε ποσοστό 44% απάντησαν ότι θα ήταν εντελώς άβολο γι’ αυτούς να εκλεγεί ένας Ρομά πρωθυπουργός, ενώ το 35% πολύ άνετα.

Το 47%  δήλωσε ότι δεν θα ήταν καθόλου άνετα με έναν τρανσέξουαλ πρωθυπουργό και το 32% πολύ άνετα.

Το 33% απαντά ότι θα αισθανόταν άνετα με ένα άτομο intersex στην ελληνική πρωθυπουργία, ενώ το 45% θα αισθανόταν πολύ άβολα.

Πολύ άβολα αισθάνονται με το ενδεχόμενο ενός γκέι, μίας λεσβίας ή ενός bisexual πρωθυπουργού σε ποσοστό που φτάνει το 38% ενώ το 44% δηλώνει πολύ άνετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.   

Κλείσιμο
Οι Έλληνες δηλώνουν πολύ άνετοι με την πιθανότητα να εκλεγεί μία γυναίκα πρωθυπουργός σε ποσοστό που φτάνει το 93% με περισσότερους από 8 στους 10 να δηλώνουν άνετοι με το ενδεχόμενο πρωθυπουργός να εκλεγεί ένας νέος άνθρωπος (85%).

Συντριπτικά άνετοι εμφανίζονται οι Έλληνες με το ενδεχόμενο εκλογής στον πρωθυπουργικό θώκο ενός ατόμου με αναπηρία ή ενός ηλικιωμένου (82% και 76% αντίστοιχα).

Το 58% των Ελλήνων δηλώνει πολύ άνετο με πρωθυπουργό με διαφορετικό χρώμα δέρματος από την πλειοψηφία του πληθυσμού ενώ το 50% θα δεχόταν με πολύ άνεση έναν πρωθυπουργό με διαφορετικό θρήσκευμα. 

karta-euro1



Σε ερώτηση αν θα αισθάνονταν πολύ άνετα με έναν συνάδελφο που θα ήταν μαύρος το 72% των Ελλήνων απαντά θετικά. Το 56% απαντά πως νιώθει πολύ άνετα με γκέι, λεσβίες και bisexual συναδέλφους και το 50% με Ρομά συναδέλφους. Το 45% δηλώνει πως θα αισθανόταν πολύ άνετα με transgender συναδέλφους ενώ το 30% των Ελλήνων απαντά ότι θα ένιωθε άβολα με intersex άτομα στη δουλειά του. Σχεδόν ένας στους πέντε (19%) θα ένιωθε άβολα και με βουδιστές συναδέλφους στον ίδιο χώρο εργασίας.

karta-euro2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης