Καιρός για... τριήμερο και παρέλαση: Πού προβλέπεται να βρέξει την 28η Οκτωβρίου

Καιρός για... τριήμερο και παρέλαση: Πού προβλέπεται να βρέξει την 28η Οκτωβρίου

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία, έως και 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

meltemia
Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ήλιο με ελάχιστα σύννεφα σε ορισμένες περιοχές και ανέμους που κατά τόπους θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, θα «βγει» το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Για σήμερα Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις στο Αιγαίο, την Εύβοια, την Κρήτη, το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά που κατά περιόδους στο Αιγαίο και την Κρήτη θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως για την Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 22, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 27, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 23 και στην Κρήτη από 15 έως 26.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Κλείσιμο
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόσκαιρες νεφώσεις σε Κυκλάδες, Κρήτη και ανατολικά ηπειρωτικά την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Βαθμιαία στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Βροχές στο Αιγαίο τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα αναμένεται γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης