Αρχιεπισκοπή και Φαρμακοβιομήχανοι συνεχίζουν τη συνεργασία για δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε απόρους

4930863__1_

Ιερώνυμος και ΠΕΦ υπέγραψαν την ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων

Για έργο αγάπης έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων για τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας υπεγράφη στην Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ως πρόεδρο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, και τον πρόεδρο της ΠΕΦ κ. Θεόδωρο Τρύφων, ενώ παρόντες ήταν ο υπουργός Υγεία Βασίλης Κικίλιας, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Διευθυντής του Φιλοπτώχου Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χαβάτζας, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΦ.

Συγκινητική και παρηγορητική χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος αυτήν την συνεργασία τονίζοντας πως «ανανεώνουμε τη συνεργασία μας για να κάνουμε ένα έργο αγάπης» και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων για την προσφορά, «γιατί σε μία εποχή δύσκολη υπάρχει αυτή η συμπαράσταση και παρέχουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη φάρμακα».

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για την προσπάθεια και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ενώ ευχαριστώντας την Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να βρει μιμητές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης