Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Να μην καταργηθεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Να μην καταργηθεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΟ επισημαίνει την επί τέσσερις δεκαετίες υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού και τη διοίκησή του μέσα από «ένα ΔΣ εθελοντών, υπόλογο σε όλους και στην ελληνική κοινωνία»

kethea12
Να αποσύρει την αιφνίδια και αντισυνταγματική απόφαση με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, καλεί την κυβέρνηση η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ). Με ανακοίνωσή της η ΕΟΟ επισημαίνει την επί τέσσερις δεκαετίες υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, τη διοίκησή του μέσα από «ένα ΔΣ εθελοντών, υπόλογο σε όλους και στην ελληνική κοινωνία» και ζητεί να μην αλλάξει ο τρόπος διοίκησης - αντί του αυτοδιοίκητου διορισμένα΄έμμισθα μέλη στο ΔΣ.

«Ο διορισμός έμμισθου ΔΣ στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στο εσωτερικό του οργανισμού από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της αφήνοντας ψευδείς, συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Με τη γραφειοκρατική, συγκεντρωτική πολιτική της η κυβέρνηση αφαιρεί απροκάλυπτα το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκόμενων στον οργανισμό, απαξιώνει τα προγράμματα απεξάρτησης και βάζει εμπόδια στην κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων» αναφέρει το ΔΣ της ΕΟΟ και ζητεί την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Τέλος, αναφέρει ότι αποφάσισε να έρθει σε επαφή με το ΚΕΘΕΑ για περαιτέρω συνεργασία σε ζητήματα οδοντιατρικής ενημέρωσης και επιμόρφωσης στα συγκεκριμένα προγράμματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης