Νοσοκομειακοί γιατροί: Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των 208 γιατρών στα Επείγοντα

Νοσοκομειακοί γιατροί: Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των 208 γιατρών στα Επείγοντα

Η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών επισημαίνει πως η περαιτέρω καθυστέρηση στους διορισμούς γιατρών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες

docto12
Να προχωρήσει άμεσα στους 208 διορισμούς γιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών επισημαίνει πως η περαιτέρω καθυστέρηση στους διορισμούς γιατρών όσον αφορά τις 208 θέσεις επιμελητών στα ΤΕΠ των νοσοκομείων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αθήνα, Πειραιάς και νησιά Αιγαίου) δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε αναπέμψει το πρακτικό του Συμβουλίου που έκανε την κρίση για τους γιατρούς καθώς είχαν εντοπιστεί παρατυπίες κατά τον έλεγχο νομιμότητας. Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε υποστηρίξει πως το Συμβούλιο θα ελέγξει τις παρατυπίες και θα τις διορθώσει.

«Αν όντως έχουν εντοπιστεί παρατυπίες στη διαδικασία που αφορούν κάποιες από αυτές τις θέσεις (παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και 15 σχεδόν μέρες δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για το τι παρατυπίες εννοεί), τότε αυτές φυσικά πρέπει γρήγορα να διορθωθούν. Τα γεγονότα αυτά όμως δεν μπορούν με τίποτα να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη κυβερνητική ενέργεια αναπομπής συλλήβδην και των 208 κρίσεων η οποία έγινε αιφνιδιαστικά και μάλιστα με ένα υπηρεσιακό έγγραφο που πιθανότατα είναι εκπρόθεσμο και που βρίθει από ισχυρισμούς ανυπόστατους και νομικά έωλους» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Επισημαίνει μάλιστα το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που απαιτεί επιτάχυνση της διαδικασίας στελέχωσης καθώς και το γεγονός ότι οι 208 ειδικευμένοι γιατροί που επιλέχθηκαν για να διοριστούν βρίσκονται αίφνης μετέωροι. «Κάποιοι μάλιστα παραιτήθηκαν από θέσεις στις οποίες υπηρετούσαν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτές τις κρίσεις και κανείς δε δικαιούται να παίζει με το μέλλον τους και με το μέλλον των οικογενειών τους» τονίζει η ΕΙΝΑΠ και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στους διορισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης