«Όχι» του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στη λειτουργία δομής φιλοξενίας

savidiss

Η Κομοτηνή περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για λειτουργία δομής φιλοξενίας 

Ψήφισμα κατά της λειτουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην πόλη της Κομοτηνής εξέδωσε την Τετάρτη το εκεί Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας κατηγορηματικά την αντίθεσή του στη σχετική πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Κομοτηνή περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για λειτουργία δομής φιλοξενίας, στο πλαίσιο καταμερισμού 15.000 προσφύγων που σήμερα βρίσκονται σα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, στις 13 περιφέρειες της χώρας. «Θεωρούμε ότι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωσή μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συνδημοτών μας, αντιτιθέμενοι σθεναρά στα όποια σχέδια μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στα όρια της επικράτειας του δήμου μας» αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Στην πόλη βρέθηκε την Τετάρτη και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, στο πλαίσιο παρουσίας του σε διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με θέμα το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) και συμμετείχε σε σύσκεψη με Αστυνομικούς Διευθυντές στην Κομοτηνή. Το θέμα της σύσκεψης δεν έγινε γνωστό, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε το μεταναστευτικό και το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή. Αν και ο ίδιος ρωτήθηκε από τοπικα ΜΜΕ για το θέμα, αρκέστηκε ν’ απαντήσει πως : «Αδιαμφισβήτητα η Θράκη είναι μία ευαίσθητη περιοχή από πλευράς εθνικής σημασίας. Η παράμετρος αυτή λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και υπάρχει ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος αλλά στην παρούσα φάση δεν θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο».

Το ψήφισμα του Δ.Σ. Κομοτηνής αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής εκφράζει τη ρητή και απαρέγκλιτα κατηγορηματική αντίθεση του σε κάθε ενδεχόμενη προοπτική εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συνδημοτών μας, αντιτιθέμενοι στα όποια σχέδια μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στα όρια της επικράτειας του Δήμου μας.

Ο ακριτικός τόπος μας αντιμετωπίζει δεκάδες δυσεπίλυτα προβλήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης από την κεντρική διοίκηση. Επ’ ουδενί, λοιπόν, δεν μπορεί να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών και με τη συσσώρευση επιπλέον ζητημάτων, που η εγκατάσταση αυτή αναπόφευκτα θα επιφέρει.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε από την πολιτεία να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά, να εξετάσει το θέμα με ευαισθησία και να μην επιτρέψει τη μεταφορά και την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας».

Εκτός του παραπάνω, ψηφίσματα παρόμοιου περιεχόμενου κατέθεσαν επιπλέον οι παρατάξεις «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» και «Σπάρτακος».

Στις αρχές της δεκαετίας, πρόσφυγες και μετανάστες είχαν φιλοξενηθεί σε δύο σημεία στο νομό Ροδόπης, συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής και στο κέντρο προσωρινής κράτησης Βέννας Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Πομακος4

Να ξεκουμπιστουν στις χωρες τους.Δεν τους θελει Κανεις τους λαθραιους ισαμιστες.

sotiris

Εκεί στην Αθήνα εχουν φαγωθεί να γεμίσουν όλη την ενδοχώρα με διαδοχικές καραβίδες δήθεν πρόσφυγες που πληρώνουν αδρά για να παίρνουν μια ζωή επιδόματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xe1

Εκεί, όπως και σε άλλα καταλύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, υλοποιείται το πρόγραμμα «Φιλοξενία» - Βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 40 δευτερολέπτων παρουσιάζονται οι ιστορίες δύο οικογενειών από τη Συρία και την Ερυθραία 

kostaras

Με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από τη γέννηση των δύο σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών και ποιητών, το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει σε συνέχειες δοκίμια του καθηγητή Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας

trapezes_syntakseis

Το δίκτυο υποστηρίζει ότι οι μειώσεις δεν έγιναν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου αλλά με αυθαίρετο μαθηματικό τύπο προκειμένου να βγει το συνολικό ποσό περικοπών ύψους 180 εκατ. ευρώ που επέβαλε το μνημόνιο

tromokrates2

Πού ψάχνουν τον 46χρονο καταζητούμενο μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του -  Στο «μικροσκόπιο» τα ευρήματα της γιάφκας του Χολαργού - Σήμερα οι απολογίες των τρομοκρατών που έχουν συλληφθεί