Και αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα με μεγάλες προσφορές για όλη την οικογένεια!

Και αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα με μεγάλες προσφορές για όλη την οικογένεια!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το "Θέμα" με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν:

xr0000
1. Την εφημερίδα

2. Το Marie Claire, το μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο περιοδικό μόδας.





Αυτή την Κυριακή το Marie Claire Νοεμβρίου είναι στο ΘΕΜΑ!


MC364_COVER


Ένας χορός από χρώματα στην καρδιά του φθινοπώρου!

Κλείσιμο
Επιτέλους φθινόπωρο! Η πιο γοητευτική εποχή της μόδας μόλις ξεκίνησε και στο τεύχος Νοεμβρίου έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ενημερωμένο στιλ της σεζόν.

38-39


Η Αλίσια Βικάντερ σε ένα υπέροχο εξώφυλλο και σε μια πολυσέλιδη συνέντευξη και φωτογράφηση φοράει τα πιο γοητευτικά σύνολα , μιλάει για την ζωή της μακριά από τη δημοσιότητα στη Λισσαβώνα μαζί με τον Μάικλ Φασμπέντερ και δηλώνει ενθουσιασμένη με τη νέα της ταινία όπου ενσαρκώνει την διάσημη φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ.

70-71
Το πλούσιο και εξωστρεφές στιλ που αγαπήσαμε μέσα από τις σελίδες των περιοδικών της δεκαετίας του ‘80 επιστρέφει στη σύγχρονη εκδοχή του και φωτίζει το τοπίο. Απλά προσθέστε άφθονο χρώμα και διαχρονικά κομμάτια.

26-27


Συγκεντρώσαμε όμως και όλα εκείνα που συνθέτουν αυτόματα το look του επερχόμενου χειμώνα: τη νέα γραμμή στα παντελόνια, τις άνετες μπότες, τις γόβες με το χαμηλό τακούνι.

22-23

Ο Νοέμβριος γιορτάζει την ελευθερία! Πιο cool από ποτέ και εκφράζοντας την αντισυμβατικότητα της εποχής μας, το punk look κάνει μεγάλο come back.

108-109


118-119


Στο Marie Claire αυτού το μήνα θα βρείτε επίσης έναν εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για κάθε ηλικία (με την έγκυρη υπογραφή της ομάδας ομορφιάς) αλλά και τα πιο hot χτενίσματα για μακριά μαλλιά φέτος.

156-157


Μαζί, 53 σελίδες Maison για το σπίτι που πάντα ονειρευόμασταν. Πάρτε ιδέες από δύο εκπληκτικά διαμερίσματα στο Παρίσι και ανακαλύψτε τα design έπιπλα και διακοσμητικά που θα μεταμορφώσουν όλους τους χώρους.
212-213


Μarie Claire μια γυναίκα με πάθος, εσύ!



3. Tη συγκλονιστική βιογραφία του Στίβεν Χόγκινγκ, μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες όλων των εποχών : «Χόκινγκ, ο Άνθρωπος, η Ιδιοφυία και η Θεωρία των Πάντων» του Τζόελ Λεβί.


Η απόλυτη βιογραφία μιας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ιδιοφυίες όλων των εποχών. Το έργο του Στίβεν Χόκινγκ και κυρίως η σκληρή καθημερινή του μάχη για να ζήσει συγκλονίζουν και εμπνέουν.

Σαν σύγχρονος Προμηθέας που έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή πρόσφερε στους κοινούς θνητούς το αγαθό της γνώσης, ο Στίβεν Χόκινγκ σε όλη του τη ζωή δεν σταμάτησε να παλεύει. Πάλευε να εκλαϊκεύσει τις εξαιρετικά σύνθετες και επαναστατικές θεωρίες του για το σύμπαν, πάλευε όμως για να ζήσει.

Σχεδόν ολόκληρος ο βίος του ήταν ένας ανελέητα σκληρός αγώνας ενάντια σε μια νόσο η οποία τον εγκλώβιζε όλο και βαθύτερα στην αναπηρία. Όταν τελικά απεβίωσε, το Μάρτιο του 2018 σε ηλικία 76 ετών, είχε περάσει πάνω από μισό αιώνα καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, στερημένος ακόμη και από τη στοιχειώδη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας. Κι όμως, παρά τις τρομακτικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην καθημερινότητά του, ο Στίβεν Χόκινγκ κατάφερε να κάνει όλα όσα ήθελε: Να προωθήσει την επιστήμη της θεωρητικής φυσικής πέρα από τα συμβατικά όρια, να προτείνει πρωτότυπες εξηγήσεις για τις περιβόητες Μαύρες Τρύπες και την καταγωγή του σύμπαντος αλλά και να μοιραστεί τις πνευματικές του κατακτήσεις με όλο τον κόσμο -κυριολεκτικά. Παράλληλα δεν σταμάτησε να ζει με τις επιθυμίες, τις ορμές και τα πάθη ενός συνηθισμένου ανθρώπου.

Για όλα αυτά, η περίπτωση του Στίβεν Χόκινγκ αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για ένα σπουδαίο μυθιστόρημα. Μόνο που η πραγματική ζωή του μεγάλου Βρετανού διανοητή, ακριβώς όπως την εξιστορεί ο Joel Levy, είναι ακόμη πιο συναρπαστική, ακόμη πιο απίστευτη.




Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ η εκπληκτική βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ


book1
book2
book3
book4
book5
book6

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τη μοναδική βιογραφία «Χόκινγκ, ο Άνθρωπος, η Ιδιοφυία και η Θεωρία των Πάντων» του Joel Levy.



4. To GALA, τo κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.
και στις δύο εκδόσεις (4,25€ - 2€)

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Σοφία Κοκοσαλάκη
Το μεγάλο φινάλε.
Η καθιέρωση του grecian chic, η διεθνής καταξίωση, ο άντρας της ζωής της και η σιωπηρή μάχη με τον καρκίνο.

Αποκλειστικό
Paul Carafotes
Ο Ελληνας εραστής της Ντέμι Μουρ.
Ο ηθοποιός μας μίλησε για την κρυφή σχέση και τη νύχτα πάθους μερικές ώρες πριν από τον γάμο της χολιγουντιανής star.

Αλίν Παναγοπούλου
Από το catwalk στα dog cookies.
Η σύζυγος του εφοπλιστή Αλέξανδρου Παναγόπουλου εγκατέλειψε τις μεγάλες πασαρέλες για να φτιάχνει γκουρμέ μπισκοτάκια για σκύλους.

Royal Fashion
Ο Παύλος και ο γιος του ποζάρουν για τον Dior.
Γαλαζοαίματοι και διεθνείς αστέρες σε πολυτελές άλμπουμ για καλό σκοπό.

Διαβάστε ακόμα:
The Ritz
Το «διαμάντι» της Βρετανίας πωλείται.

Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο
Η πλουσιότερη πολίτης στο Μονακό.

Μόδα & Ομορφιά
Φοράμε τα trends της σεζόν και τολμάμε με σκούρα κραγιόν.


Αυτή την Κυριακή μόνο στο Gala με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Την Κυριακή στο ΘΕΜΑ έχουµε Gala και είστε όλοι καλεσµένοι : Λαµπερές προσωπικότητες, inside stories, παγκόσµιες αποκλειστικότητες, big events, µόδα, οµορφιά, ταξίδι, γευσιγνωσία, wellness, ψυχαγωγία, social media.

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Μην το χάσετε!





5. Ένα κουπόνι για δύο δωρεάν συνεδρίες με την OSTEOSTRONG για γερά οστά σε κάθε ηλικία

Αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, τόσο στην απλή έκδοση των 2,00 ευρώ όσο και στην έκδοση με τις προσφορές των 4,25 ευρώ θα υπάρχει ένα κουπόνι, με το οποίο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε δύο εντελώς δωρεάν συνεδρίες με την OSTEOSTRONG. Το πρωτοποριακό σύστημα φυσικής ενδυνάμωσης των οστών και των μυών OSTEOSTRONG σας προσφέρει:

  • Καλύτερη ισορροπία
  • Μεγαλύτερη ευελιξία
  • Αύξηση μυοσκελετικής δύναμης
  • Βελτίωση φυσικής κατάστασης και αύξηση ενέργειας
  • Μείωση πιθανότητας κατάγματος
  • Εξάλειψη πόνων στους συνδέσµους και στις αρθρώσεις
  • Ανάσχεση ή και αντιστροφή της οστεοπενίας και της οστεοπόρωσης
  • Μείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωµένης αιµοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίµα (∆ιαβήτης Τύπου 2)


Εσείς πολύ απλά, κόψτε το κουπόνι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας και επικοινωνήστε με την Osteostrong, για να κλείσετε ραντεβού για τις συνεδρίες σας.

Για τον προγραμματισμό ραντεβού μπορείτε να καλείτε στoυς τηλεφωνικούς αριθµούς 210-6179265, 6987 335912, 6987 335916 ή να στείλετε email στη διεύθυνση info@osteostrong.gr, ή να συνδεθείτε µέσω της σελίδας της OSTEOSTRONG στο Facebook: Osteostrong Greece, από τη ∆ευτέρα 21/10/2019 έως και την Παρασκευή 25/10/2019 και ώρες 10:00 µε 17:00.

INFO : OSTEOSTRONG, Σώρου 3-5, 151 25, Μαρούσι Αττικής
Τηλ.: 210 6179265
https://osteostrong.gr
E-mail: info@osteostrong.gr
Facebook : Osteostrong Greece


ΟΡΟΙ – ΠΡOŸΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ OSTEOSTRONG

1. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε δύο (2) εντελώς δωρεάν συνεδρίες µυοσκελετικής ενδυνάµωσης ανά άτοµο από την OSTEOSTRONG και αφορά σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.
2. Η πραγµατοποίηση των συνεδριών γίνεται µόνο κατόπιν ραντεβού στο κέντρο της OSTEOSTRONG στο Μαρούσι Αττικής (Σώρου 3-5, 151 25 Μαρούσι).
3. Ο προγραµµατισµός ραντεβού γίνεται καλώντας στoυς τηλεφωνικούς αριθµούς 210 6179265, 6987 335912, 6987 335916, είτε στέλνοντας email στη διεύθυνση info@osteostrong.gr, είτε µέσω της σελίδας της OSTEOSTRONG στο Facebook: Osteostrong Greece, από τη ∆ευτέρα 21/10/2019 έως και την Παρασκευή 25/10/2019 και ώρες 10:00 µε 17:00.
4. Για τον προγραµµατισµό ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ανάλογα µε τη διαθεσιµότητα της κάθε ηµέρας.
5. Το κουπόνι δεν ανταλλάσσεται µε χρήµατα και η προσκόµισή του είναι απαραίτητη την ηµεροµηνία της πρώτης συνεδρίας.
6. Η χρήση του κουπονιού συνεπάγεται αποδοχή των παραπάνω όρων.

Αντιµέτωποι µε την οστεοπόρωση, την πιο συχνή πάθηση των οστών, βρίσκονται τουλάχιστον µία στις τρεις γυναίκες και ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας άνω των 50 χρόνων (και) στη χώρα µας. Ωστόσο, σήµερα, Παγκόσµια Ηµέρα Οστεοπόρωσης, όλοι όσοι ταλαιπωρούνται ή απειλούνται από τη νόσο, έχουν λόγο να τη... γιορτάζουν διότι η θεραπευτική φαρέτρα για την ασθένεια έχει εµπλουτιστεί µε νέες µεθόδους.

Για τους περισσότερους θεωρείται νόσηµα γένους θηλυκού καθώς εκδηλώνεται κυρίως µετά την εµµηνόπαυση, ωστόσο πλέον οι ειδικοί γνωρίζουν ότι υπάρχει η οστεοπόρωση που αφορά και τους άνδρες από την ηλικία των 65 χρόνων και άνω, όπως και η δευτεροπαθής οστεοπόρωση που κυρίως στις νεότερες ηλικίες σχετίζεται είτε µε παθολογικά προβλήµατα είτε µε τη λήψη φαρµάκων.

Η ασθένεια έχει δύο χαρακτηριστικά: χαµηλή οστική µάζα, δηλαδή λιγότερη ποσότητα οστού στον οργανισµό και διαταραχή της µικροαρχιτεκτονικής δοµής των οστών µε αποτέλεσµα τη µείωση της αντοχής τους και τον αυξηµένο κίνδυνο κατάγµατος. Αποκαλείται και «σιωπηλή πάθηση» διότι δεν δίνει συµπτώµατα για χρόνια, µέχρι να εκδηλωθεί το πρώτο της σύµπτωµα, το κάταγµα. Αλλα σηµάδια που δίνει ο οργανισµός µπορεί να είναι πόνος στα οστά, αστάθεια, απώλεια ύψους, αλλά και «καµπούρα», «σκέβρωµα». Η διάγνωση της οστεοπόρωσης γίνεται µε τη µέτρηση της οστικής πυκνότητας αλλά και µε αιµατολογικές, βιοχηµικές και ορµονικές εξετάσεις.

Αυτά συγκαταλέγονται στα δύσκολα, τα πιο βαριά στοιχεία που αφορούν τη νόσο. ∆ιότι υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία που αφορούν την πρόληψη αλλά και την αντιµετώπισή της.Σήµερα οι επιστήµονες γνωρίζουν πολλά και για την πρόληψη και για την αντιµετώπισή της, καθώς έχει καταρριφθεί πλέον ένα δεδοµένο που ακολουθούσε για πολλά χρόνια την οστεοπόρωση: ότι δεν προλαµβάνεται και δεν µπορεί να αναστραφεί.

Τα όπλα της πρόληψης είναι... παλαιά και δοκιµασµένα: καλή διατροφή, µε έµφαση σταγαλακτοκοµικά, που είναι η κύρια πηγή του απαραίτητου για τον οργανισµό ασβεστίου, σωµατική άσκηση και αποφυγή αλκοόλ και καπνίσµατος.

Η καινοτοµία που δυναµώνει τα οστά

Μετά τη διάγνωση, αλλά και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης υπάρχουν πρωτοποριακές µέθοδοι που µπορεί να ακολουθηθούν. Το πρωτόκολλο σωµατικής ενδυνάµωσης που εφηύρε ο Αµερικανός µηχανικός βιοϊατρικής δρ John Janquish, βασιζόµενος στον περίφηµο νόµο της οστεογονικής φόρτισης ή νόµο του Wolff, από το όνοµα του Γερµανού γιατρού Julius Wolff, αποτελεί µια επιστηµονική καινοτοµία σε ό,τι αφορά την οστεοπόρωση.

Ο Γερµανός γιατρός το 1892 υποστήριξε πως τα οστά προσαρµόζονται στη φόρτιση-πίεση που τους ασκείται. Εάν η φόρτιση-πίεση στα οστά αυξηθεί, τότε τα οστά αυτoαναπλάθονται, έτσι ώστε µε το πέρασµα του χρόνου να γίνονται δυνατότερα για να αντιµετωπίσουν την αυξηµένη φόρτιση-πίεση. Σε συνθήκες υψηλότερης πίεσης, η οστική πυκνότητα αυξάνεται και τα οστά δυναµώνουν. Ποια είναι η καινοτοµία του Αµερικανού ειδικού, ο οποίος, σηµειωτέον, είχε ως κίνητρο τη θεραπεία της µητέρας του; Οτι εστίασε στην ενίσχυση του βασικού δοµικού στοιχείου του ανθρώπινου σώµατος, του σκελετού. Για την ακρίβεια, δηµιούργησε ένα σύστηµα τεσσάρων ροµποτικών µηχανηµάτων φυσικής ενδυνάµωσης των οστών και των µυών του σώµατος, το Spectrum.Αξιοποίησε ευρήµατα µελετών όπως των Deere&Tobias (2012) που κατέδειξαν ότι το ελάχιστο φορτίο που πρέπει να δεχτεί το οστό στην περιοχή του ισχίου ώστε να υπάρξει οστεογένεση είναι 4,2 φορές το σωµατικό βάρος κάθε ατόµου. Αλλά και άλλες κλινικές συγκριτικές µελέτες έδειξαν πως µέσα σε 12 µήνες µπορεί να επιτευχθεί αύξηση οστικής πυκνότητας από 4% έως 12% χωρίς φαρµακευτική αγωγή. Οι µελέτες συνεχίζονται µε µετεµµηνοπαυσιακές γυναίκες, µε τα µέχρι τώρα δεδοµένα να δείχνουν ότι πέτυχαν αύξηση οστικής πυκνότητας έως και 14,7%.

Οι συνεδρίες της Osteostrong γίνονται µία φορά την εβδοµάδα και δεν διαρκούν περισσότερο από 10 λεπτά συνολικά και στα 4 µηχανήµατα – ο συνολικός καθαρός χρόνος ώθησης ή έλξης σε κάθε µηχάνηµα δεν υπερβαίνει τα 60 δευτερόλεπτα σε εβδοµαδιαία βάση. Η διαδικασία δεν απαιτεί προετοιµασία και δεν είναι επίπονη, ενώ επιβλέπεται από ειδικά εκπαιδευµένο προσωπικό. Η µέθοδοςστοχεύει στη ρίζα της οστεοπόρωσης αλλά και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση,να αυξήσουν τη δύναµη και την ενέργειά τους, να βελτιώσουν την ισορροπία τους, να εξαλείψουν τους πόνους στους συνδέσµους και στις αρθρώσεις, στη µέση και στην πλάτη. Ενδείκνυται για ασθενείς µε σακχαρώδη διαβήτη, καθώς διαπιστώθηκε µε τη µέθοδο µείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωµένης αιµοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίµα. Τέλος, απευθύνεται σε αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.



6. Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «Μάμα Ρόζα» στο θέατρο Αλίκη με ένα κουπόνι που θα βρείτε, τόσο στην ακριβή όσο και στη φθηνή έκδοση της εφημερίδας.

Αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας, τόσο στην απλή έκδοση των 2,00 ευρώ όσο και στην έκδοση με τις προσφορές των 4,25 ευρώ θα υπάρχει ένα κουπόνι, με το οποίο, αγοράζοντας ένα εισιτήριο για την παραπάνω παράσταση, σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε άλλο ένα εισιτήριο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Η εξαργύρωση του κουπονιού μπορεί να γίνει από τη Δευτέρα 21/10 έως και την Παρασκευή 25/10, ως εξής:



ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προσφορά ισχύει για όλες τις ημέρες των παραστάσεων μέχρι και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.



ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ
«Μάμα Ρόζα»
André Roussin
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Η ιστορία:
Κατάνια, Σικελία 1935. Red Alert!

Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιού της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αιτία... μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο.

Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει το γάμο και να γίνει σκάνδαλο!

Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα δεν πιστεύει στ’ αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιού της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Επιστρατεύει εξυπνάδα και καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιό τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο!

Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο!

Θα καταφέρει άραγε η Μάμα Ρόζα να σηκώσει ψηλά και πάλι τη φήμη του Αντόνιο και την τιμή της οικογένειάς της;

Ημέρες – ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Κυριακή : 20:00
Πέμπτη και Παρασκευή : 21:00
Σάββατο : 18:00 και 21:00


ΟΡΟΙ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ

1. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «Μάμα Ρόζα» στο Θέατρο Αλίκη για όλες τις ημέρες των παραστάσεων μέχρι και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.
2. Η εξαργύρωση των κουπονιών και την αγορά εισιτηρίων γίνεται με τη χρήση του κωδικού roza1 στη διεύθυνση https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-aliki/mama-roza/ ή/και στα ταμεία του θεάτρου ΑΛΙΚΗ με την προσκόμιση του κουπονιού.
3. Η προσκόμιση των κουπονιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των εισιτηρίων.




Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν:


1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.
και με την έκδοση των 2,00€
Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Σοφία Κοκοσαλάκη
Το μεγάλο φινάλε.
Η καθιέρωση του grecian chic, η διεθνής καταξίωση, ο άντρας της ζωής της και η σιωπηρή μάχη με τον καρκίνο.

Αποκλειστικό
Paul Carafotes
Ο Ελληνας εραστής της Ντέμι Μουρ.
Ο ηθοποιός μας μίλησε για την κρυφή σχέση και τη νύχτα πάθους μερικές ώρες πριν από τον γάμο της χολιγουντιανής star.

Αλίν Παναγοπούλου
Από το catwalk στα dog cookies.
Η σύζυγος του εφοπλιστή Αλέξανδρου Παναγόπουλου εγκατέλειψε τις μεγάλες πασαρέλες για να φτιάχνει γκουρμέ μπισκοτάκια για σκύλους.

Royal Fashion
Ο Παύλος και ο γιος του ποζάρουν για τον Dior.
Γαλαζοαίματοι και διεθνείς αστέρες σε πολυτελές άλμπουμ για καλό σκοπό.

Διαβάστε ακόμα:
The Ritz
Το «διαμάντι» της Βρετανίας πωλείται.

Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο
Η πλουσιότερη πολίτης στο Μονακό.

Μόδα & Ομορφιά
Φοράμε τα trends της σεζόν και τολμάμε με σκούρα κραγιόν.


Αυτή την Κυριακή μόνο στο Gala με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Την Κυριακή στο ΘΕΜΑ έχουµε Gala και είστε όλοι καλεσµένοι : Λαµπερές προσωπικότητες, inside stories, παγκόσµιες αποκλειστικότητες, big events, µόδα, οµορφιά, ταξίδι, γευσιγνωσία, wellness, ψυχαγωγία, social media.

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Μην το χάσετε!





3. Ένα κουπόνι για δύο δωρεάν συνεδρίες με την OSTEOSTRONG για γερά οστά σε κάθε ηλικία

Αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, τόσο στην απλή έκδοση των 2,00 ευρώ όσο και στην έκδοση με τις προσφορές των 4,25 ευρώ θα υπάρχει ένα κουπόνι, με το οποίο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε δύο εντελώς δωρεάν συνεδρίες με την OSTEOSTRONG. Το πρωτοποριακό σύστημα φυσικής ενδυνάμωσης των οστών και των μυών OSTEOSTRONG σας προσφέρει:

  • Καλύτερη ισορροπία
  • Μεγαλύτερη ευελιξία
  • Αύξηση μυοσκελετικής δύναμης
  • Βελτίωση φυσικής κατάστασης και αύξηση ενέργειας
  • Μείωση πιθανότητας κατάγματος
  • Εξάλειψη πόνων στους συνδέσµους και στις αρθρώσεις
  • Ανάσχεση ή και αντιστροφή της οστεοπενίας και της οστεοπόρωσης
  • Μείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωµένης αιµοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίµα (∆ιαβήτης Τύπου 2)


Εσείς πολύ απλά, κόψτε το κουπόνι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας και επικοινωνήστε με την Osteostrong, για να κλείσετε ραντεβού για τις συνεδρίες σας.

Για τον προγραμματισμό ραντεβού μπορείτε να καλείτε στoυς τηλεφωνικούς αριθµούς 210-6179265, 6987 335912, 6987 335916 ή να στείλετε email στη διεύθυνση info@osteostrong.gr, ή να συνδεθείτε µέσω της σελίδας της OSTEOSTRONG στο Facebook: Osteostrong Greece, από τη ∆ευτέρα 21/10/2019 έως και την Παρασκευή 25/10/2019 και ώρες 10:00 µε 17:00.

INFO : OSTEOSTRONG, Σώρου 3-5, 151 25, Μαρούσι Αττικής
Τηλ.: 210 6179265
https://osteostrong.gr
E-mail: info@osteostrong.gr
Facebook : Osteostrong Greece



ΟΡΟΙ – ΠΡOŸΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ OSTEOSTRONG

1. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε δύο (2) εντελώς δωρεάν συνεδρίες µυοσκελετικής ενδυνάµωσης ανά άτοµο από την OSTEOSTRONG και αφορά σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.
2. Η πραγµατοποίηση των συνεδριών γίνεται µόνο κατόπιν ραντεβού στο κέντρο της OSTEOSTRONG στο Μαρούσι Αττικής (Σώρου 3-5, 151 25 Μαρούσι).
3. Ο προγραµµατισµός ραντεβού γίνεται καλώντας στoυς τηλεφωνικούς αριθµούς 210 6179265, 6987 335912, 6987 335916, είτε στέλνοντας email στη διεύθυνση info@osteostrong.gr, είτε µέσω της σελίδας της OSTEOSTRONG στο Facebook: Osteostrong Greece, από τη ∆ευτέρα 21/10/2019 έως και την Παρασκευή 25/10/2019 και ώρες 10:00 µε 17:00.
4. Για τον προγραµµατισµό ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ανάλογα µε τη διαθεσιµότητα της κάθε ηµέρας.
5. Το κουπόνι δεν ανταλλάσσεται µε χρήµατα και η προσκόµισή του είναι απαραίτητη την ηµεροµηνία της πρώτης συνεδρίας.
6. Η χρήση του κουπονιού συνεπάγεται αποδοχή των παραπάνω όρων.

Αντιµέτωποι µε την οστεοπόρωση, την πιο συχνή πάθηση των οστών, βρίσκονται τουλάχιστον µία στις τρεις γυναίκες και ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας άνω των 50 χρόνων (και) στη χώρα µας. Ωστόσο, σήµερα, Παγκόσµια Ηµέρα Οστεοπόρωσης, όλοι όσοι ταλαιπωρούνται ή απειλούνται από τη νόσο, έχουν λόγο να τη... γιορτάζουν διότι η θεραπευτική φαρέτρα για την ασθένεια έχει εµπλουτιστεί µε νέες µεθόδους.

Για τους περισσότερους θεωρείται νόσηµα γένους θηλυκού καθώς εκδηλώνεται κυρίως µετά την εµµηνόπαυση, ωστόσο πλέον οι ειδικοί γνωρίζουν ότι υπάρχει η οστεοπόρωση που αφορά και τους άνδρες από την ηλικία των 65 χρόνων και άνω, όπως και η δευτεροπαθής οστεοπόρωση που κυρίως στις νεότερες ηλικίες σχετίζεται είτε µε παθολογικά προβλήµατα είτε µε τη λήψη φαρµάκων.

Η ασθένεια έχει δύο χαρακτηριστικά: χαµηλή οστική µάζα, δηλαδή λιγότερη ποσότητα οστού στον οργανισµό και διαταραχή της µικροαρχιτεκτονικής δοµής των οστών µε αποτέλεσµα τη µείωση της αντοχής τους και τον αυξηµένο κίνδυνο κατάγµατος. Αποκαλείται και «σιωπηλή πάθηση» διότι δεν δίνει συµπτώµατα για χρόνια, µέχρι να εκδηλωθεί το πρώτο της σύµπτωµα, το κάταγµα. Αλλα σηµάδια που δίνει ο οργανισµός µπορεί να είναι πόνος στα οστά, αστάθεια, απώλεια ύψους, αλλά και «καµπούρα», «σκέβρωµα». Η διάγνωση της οστεοπόρωσης γίνεται µε τη µέτρηση της οστικής πυκνότητας αλλά και µε αιµατολογικές, βιοχηµικές και ορµονικές εξετάσεις.

Αυτά συγκαταλέγονται στα δύσκολα, τα πιο βαριά στοιχεία που αφορούν τη νόσο. ∆ιότι υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία που αφορούν την πρόληψη αλλά και την αντιµετώπισή της.Σήµερα οι επιστήµονες γνωρίζουν πολλά και για την πρόληψη και για την αντιµετώπισή της, καθώς έχει καταρριφθεί πλέον ένα δεδοµένο που ακολουθούσε για πολλά χρόνια την οστεοπόρωση: ότι δεν προλαµβάνεται και δεν µπορεί να αναστραφεί.

Τα όπλα της πρόληψης είναι... παλαιά και δοκιµασµένα: καλή διατροφή, µε έµφαση σταγαλακτοκοµικά, που είναι η κύρια πηγή του απαραίτητου για τον οργανισµό ασβεστίου, σωµατική άσκηση και αποφυγή αλκοόλ και καπνίσµατος.

Η καινοτοµία που δυναµώνει τα οστά

Μετά τη διάγνωση, αλλά και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης υπάρχουν πρωτοποριακές µέθοδοι που µπορεί να ακολουθηθούν. Το πρωτόκολλο σωµατικής ενδυνάµωσης που εφηύρε ο Αµερικανός µηχανικός βιοϊατρικής δρ John Janquish, βασιζόµενος στον περίφηµο νόµο της οστεογονικής φόρτισης ή νόµο του Wolff, από το όνοµα του Γερµανού γιατρού Julius Wolff, αποτελεί µια επιστηµονική καινοτοµία σε ό,τι αφορά την οστεοπόρωση.

Ο Γερµανός γιατρός το 1892 υποστήριξε πως τα οστά προσαρµόζονται στη φόρτιση-πίεση που τους ασκείται. Εάν η φόρτιση-πίεση στα οστά αυξηθεί, τότε τα οστά αυτoαναπλάθονται, έτσι ώστε µε το πέρασµα του χρόνου να γίνονται δυνατότερα για να αντιµετωπίσουν την αυξηµένη φόρτιση-πίεση. Σε συνθήκες υψηλότερης πίεσης, η οστική πυκνότητα αυξάνεται και τα οστά δυναµώνουν. Ποια είναι η καινοτοµία του Αµερικανού ειδικού, ο οποίος, σηµειωτέον, είχε ως κίνητρο τη θεραπεία της µητέρας του; Οτι εστίασε στην ενίσχυση του βασικού δοµικού στοιχείου του ανθρώπινου σώµατος, του σκελετού. Για την ακρίβεια, δηµιούργησε ένα σύστηµα τεσσάρων ροµποτικών µηχανηµάτων φυσικής ενδυνάµωσης των οστών και των µυών του σώµατος, το Spectrum.Αξιοποίησε ευρήµατα µελετών όπως των Deere&Tobias (2012) που κατέδειξαν ότι το ελάχιστο φορτίο που πρέπει να δεχτεί το οστό στην περιοχή του ισχίου ώστε να υπάρξει οστεογένεση είναι 4,2 φορές το σωµατικό βάρος κάθε ατόµου. Αλλά και άλλες κλινικές συγκριτικές µελέτες έδειξαν πως µέσα σε 12 µήνες µπορεί να επιτευχθεί αύξηση οστικής πυκνότητας από 4% έως 12% χωρίς φαρµακευτική αγωγή. Οι µελέτες συνεχίζονται µε µετεµµηνοπαυσιακές γυναίκες, µε τα µέχρι τώρα δεδοµένα να δείχνουν ότι πέτυχαν αύξηση οστικής πυκνότητας έως και 14,7%.

Οι συνεδρίες της Osteostrong γίνονται µία φορά την εβδοµάδα και δεν διαρκούν περισσότερο από 10 λεπτά συνολικά και στα 4 µηχανήµατα – ο συνολικός καθαρός χρόνος ώθησης ή έλξης σε κάθε µηχάνηµα δεν υπερβαίνει τα 60 δευτερόλεπτα σε εβδοµαδιαία βάση. Η διαδικασία δεν απαιτεί προετοιµασία και δεν είναι επίπονη, ενώ επιβλέπεται από ειδικά εκπαιδευµένο προσωπικό. Η µέθοδοςστοχεύει στη ρίζα της οστεοπόρωσης αλλά και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση,να αυξήσουν τη δύναµη και την ενέργειά τους, να βελτιώσουν την ισορροπία τους, να εξαλείψουν τους πόνους στους συνδέσµους και στις αρθρώσεις, στη µέση και στην πλάτη. Ενδείκνυται για ασθενείς µε σακχαρώδη διαβήτη, καθώς διαπιστώθηκε µε τη µέθοδο µείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωµένης αιµοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίµα. Τέλος, απευθύνεται σε αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.



4. Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «Μάμα Ρόζα» στο θέατρο Αλίκη με ένα κουπόνι που θα βρείτε, τόσο στην ακριβή όσο και στη φθηνή έκδοση της εφημερίδας.

Αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας, τόσο στην απλή έκδοση των 2,00 ευρώ όσο και στην έκδοση με τις προσφορές των 4,25 ευρώ θα υπάρχει ένα κουπόνι, με το οποίο, αγοράζοντας ένα εισιτήριο για την παραπάνω παράσταση, σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε άλλο ένα εισιτήριο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Η εξαργύρωση του κουπονιού μπορεί να γίνει από τη Δευτέρα 21/10 έως και την Παρασκευή 25/10, ως εξής:



ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προσφορά ισχύει για όλες τις ημέρες των παραστάσεων μέχρι και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.



ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ
«Μάμα Ρόζα»
André Roussin
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Η ιστορία:
Κατάνια, Σικελία 1935. Red Alert!

Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιού της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αιτία... μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο.

Η Μπάρμπαρα Πουλίζι, η κούκλα σύζυγός του, μοιάζει ακόμη τόσο ανέγγιχτη χώρια που δεν έχει καταφέρει να μείνει έγκυος και ο πεθερός λάβρος απειλεί να διαλύσει το γάμο και να γίνει σκάνδαλο!

Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση. Ψέματα χρόνων ξεσκεπάζονται, οι αποκαλύψεις σοκαριστικές, η Μάμα Ρόζα δεν πιστεύει στ’ αφτιά της, αλλά πρέπει να δράσει γρήγορα για να σώσει την κατάσταση, τον γάμο του γιού της και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Επιστρατεύει εξυπνάδα και καπατσοσύνη και μαζί με τον άλλο της τον γιό τον Άλντο και τον αδελφό της τον Τζίλντο συνωμοτούν και βάζουν μπρος ένα πανέξυπνο σχέδιο!

Οι ανατροπές είναι συνεχείς, τα συναισθήματα έντονα και η τύχη παίζει ως συνήθως το δικό της απρόβλεπτο πρωταγωνιστικό ρόλο!

Θα καταφέρει άραγε η Μάμα Ρόζα να σηκώσει ψηλά και πάλι τη φήμη του Αντόνιο και την τιμή της οικογένειάς της;

Ημέρες – ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Κυριακή : 20:00
Πέμπτη και Παρασκευή : 21:00
Σάββατο : 18:00 και 21:00


ΟΡΟΙ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ

1. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «Μάμα Ρόζα» στο Θέατρο Αλίκη για όλες τις ημέρες των παραστάσεων μέχρι και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.
2. Η εξαργύρωση των κουπονιών και την αγορά εισιτηρίων γίνεται με τη χρήση του κωδικού roza1 στη διεύθυνση https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-aliki/mama-roza/ ή/και στα ταμεία του θεάτρου ΑΛΙΚΗ με την προσκόμιση του κουπονιού.
3. Η προσκόμιση των κουπονιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των εισιτηρίων.



5. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.

Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης