Μεσσηνία: «Δεν άντεχα άλλο την κακοποίηση», λέει η 68χρονη που σκότωσε με καυτό νερό τον σύζυγό της

Μεσσηνία: «Δεν άντεχα άλλο την κακοποίηση», λέει η 68χρονη που σκότωσε με καυτό νερό τον σύζυγό της

Προφυλακιστέα η 68χρονη - Στην απολογία της, που κράτησε δυο ώρες, η 68χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν θύμα χρόνιας κακοποίησης από τον σύζυγό της, που την έβριζε και την κακοποιούσε σε καθημερινή βάση 

kala12
Την προφυλάκισή της στο κατάστημα κράτησης των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού διέταξαν εισαγγελέας και ανακριτής μετά την απολογία της 68χρονης κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία σε βάρος του 73χρονου συζύγου της στη Σκάλα Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Στην απολογία της, που κράτησε δυο ώρες, η 68χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν θύμα χρόνιας κακοποίησης από τον σύζυγό της, που την έβριζε και την κακοποιούσε σε καθημερινή βάση. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια τα ενδοοικογενειακά προβλήματα ολοένα και πλήθαιναν αφού οικονομικά ζητήματα βρίσκοταν στο επίκεντρο των μεταξύ τους διενέξεων.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Αγλαία Κουμάντου, «υπήρξε παρατεταμένη βία πολλών ετών, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική από τον 73χρονο σε βάρος της κατηγορούμενης». Όπως προσθέτει η δικηγόρος της 68χρονης «η κατηγορούμενη ήταν σε σύγχυση και δεν είχε σώας τας φρένας όταν έκανε την πράξη και σίγουρα δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Μάλιστα έχει διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, κάτι που είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή και η δικηγόρος της Αγλαΐα Κουμάντου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στον 73χρονο και την 68 ετών σύζυγό του. Η κατάσταση αυτή τη φορά βγήκε εκτός ελέγχου και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η ηλικιωμένη γυναίκα άρπαξε μια κατσαρόλα που έβραζε νερό και περιέλουσε με αυτό τον 73χρονο προκαλώντας του σοβαρότατα εγκαύματα. Στη συνέχεια, πήρε από την κουζίνα της έναν ξύλινο πλάστη και άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό το μεσημέρι της Κυριακής και αμέσως έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις όπου και συνέλαβαν την 68χρονη.

Κλείσιμο
Ο άντρας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όμως υπέκυψε το πρωί της Δευτέρας στα τραύματά του έχοντας σοβαρά εγκαύματα και βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Δεν άντεχα άλλο», λέει η 68χρονη συζυγοκτόνος

Η 68χρονη γυναίκα παρουσιάστηκε μόνη της στο αστυνομικό τμήμα Μελιγαλά και ομολόγησε το έγκλημά της. Οδηγήθηκε κατόπιν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας κι εκεί της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία.

Η ίδια φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι πέρασε άσχημα χρόνια με τον σύζυγό της και δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση. Ενδεικτικό της μανίας, με την οποία του επιτέθηκε είναι ότι αφού του έριξε το καυτό νερό, τον χτύπησε με τον πλάστη με τέτοια δύναμη που έσπασε σε τρία κομμάτια.

Το ζευγάρι διατηρούσε καφενείο στην Οιχαλία, όμως τα τελευταία χρόνια ο άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε αποσυρθεί, ενώ τον τελευταίο καιρό δεν έβγαινε καν από το σπίτι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η 68χρονη είχε σχεδιάσει το έγκλημά της και δεν ήταν κάτι που έγινε πάνω στη στιγμή.

Η ίδια υποστήριξε ότι προηγήθηκε ένας καβγάς, καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους, εξαιτίας παλιότερων ενεργειών του συζύγου της.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr οι κραυγές πόνου του άτυχου ηλικιωμένου ακούσθηκαν σε όλοι τη γειτονιά, με τους κατοίκους να τρέχουν να δουν τι συμβαίνει.

Η γυναίκα μετά από το φρικτό της έγκλημα βγήκε από το σπίτι και ζητούσε ταξί για να την μεταφέρει στον Μελιγαλά. Ένας συγχωριανός της προσφέρθηκε να την πάει στο αστυνομικό τμήμα και μόνο όταν έφτασαν εκεί του είπε ότι θα παραδοθεί.

Μάλιστα ήταν τόσο αποφασισμένη που είπε στους αστυνομικούς ότι δεν την ενδιαφέρει τι θα γίνει από εδώ και πέρα και ότι δε θέλει ούτε δικηγόρο. Πάντως διορίσθηκε δικηγόρος, καθώς είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις.

Η γυναίκα βρίσκεται σε σύγχυση

Σε κατάσταση σύγχυσης βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή η γυναίκα, δείχνοντας ότι δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει.

Ο γιος της, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μίλησε για τη χρόνια κακοποίηση, στην οποία υποβαλλόταν η μητέρα του από τον πατέρα του.

«Τη μοιραία μέρα ο πατέρας μου έβρισε τη μητέρα μου και πήγε να της πετάξει ένα τασάκι. Είχαν πάρα πολλά προβλήματα, οικονομικά, αλλά και μεταξύ τους. Παλιότερα ο πατέρας μου την χτυπούσε, αλλά κυρίως η λεκτική βία που δεχόταν η μητέρα μου ήταν αβάσταχτη», είπε.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν πιστεύει ότι η μητέρα του μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο. Την περιέγραψε ως μια γυναίκα βασανισμένη, που εργαζόταν μέρα νύχτα στα κτήματα και πρόσφερε τα πάντα στα δύο παιδιά της. Ωστόσο ο πατέρας του ήταν ένας άνθρωπος που προκαλούσε συνεχώς προβλήματα σε όλους με τη συμπεριφορά του.

Δικηγόρος: «Η πελάτης μου επί 48 χρόνια κακοποιούταν από τον σύζυγό της»
Την ίδια εικόνα μετέφερε και η δικηγόρος της γυναίκας, Αγλαΐα Κουμάντου, μιλώντας στην εκπομπή. Όπως είπε επί 48 χρόνια η γυναίκα αυτή δεχόταν ψυχολογική, λεκτική και φυσική βία από τον σύζυγό της, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία δεν είχε καμία φροντίδα και βοήθεια.

Το θύμα, σύμφωνα με όσα της είπε η 68χρονη, έκανε μια οικογένεια, αλλά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε γι΄αυτήν. Είχε σοβαρή εξάρτηση από τον τζόγο με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στην οικογένειά του. Τη μοιραία μέρα μάλιστα η γυναίκα φαίνεται πως έμαθε ότι το σπίτι τους βγαίνει σε πλειστηριασμό, κάτι που της είχε αποκρύψει ο σύζυγός της κι έτσι ξεκίνησε ο καβγάς.

Η γυναίκα που αντίκρισε η κυρία Κουμάντου είναι μια γυναίκα που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που έχει κάνει. Είναι σαν χαμένη και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με ευκολία με τους γύρω της. Η συνήγορός της απορρίπτει μάλιστα τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει πως είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, τονίζοντας πως η συσσωρευμένη οργή για τον σύζυγό της την έκαναν να τον σκοτώσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης