Διεθνή ΜΜΕ για Σάμο: Η Ελλάδα αγωνίζεται με τη μεγαλύτερη αναζωπύρωση προσφυγικών ροών

Διεθνή ΜΜΕ για Σάμο: Η Ελλάδα αγωνίζεται με τη μεγαλύτερη αναζωπύρωση προσφυγικών ροών

Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τα άγρια επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών και την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων στη Σάμο - «Αυτός ο εφιάλτης πρέπει να τελειώσει!» 

sa12
Δεύτερος προσφυγικός καταυλισμός στην Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται οι αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά, σχολιάζει ο ξένος Τύπος με αφορμή τα επεισόδια στη Σάμο.

Αυστριακή εφημερίδα «Der Standard»

«Πυρκαγιά σε υπερπλήρη καταυλισμό προσφύγων στη Σάμο», γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» και προσθέτει:

«Βίαιες ταραχές ξέσπασαν σε καταυλισμό προσφύγων στο ελληνικό νησί. Πολλά άτομα τραυματίστηκαν... Οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται στα ελληνικά νησιά.

Προτού ξεσπάσει η φωτιάς, σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Σύρων και Αφγανών, οι οποίοι βρίσκονταν στο στρατόπεδο. Τρία άτομα δέχθηκαν μαχαιριές. Η πυρκαγιά προκάλεσε καταστροφές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες και παιδιά εγκατέλειψαν το στρατόπεδο για να είναι ασφαλής η νύχτα.

Τέτοια επεισόδια τείνουν να γίνουν όλο και πιο συχνά σε υπερπλήρης καταυλισμούς προσφύγων», γράφει το επίμαχο δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Αναπαράγοντας τις απειλές του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που απείλησε πρόσφατα να ανοίξει τα σύνορα στους Σύρους πρόσφυγε, το αυστριακό δημοσίευμα γράφει ότι στην ΕΕ υπάρχει φόβος ότι περισσότεροι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη γείτονα λόγω της τουρκικής επίθεσης.

Πρακτορείο Reuters

«Δεύτερος καταυλισμός προσφύγων στην Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται οι αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία», γράφει το Reuters σχολιάζοντας τα επεισόδια στη Σάμο.

«Οι ελληνικές αρχές έστειλαν χθες στη Σάμο περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε δύο εβδομάδες μετά τα σοβαρά επεισόδια σε καταυλισμό της Λέσβου και τον θάνατο μιας γυναίκας. Η πυρκαγιά ξέσπασε έξω από τον προσφυγικό καταυλισμό τη Δευτέρα το βράδυ και, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η κατάσβεσή της έγινε προτού εξαπλωθεί στο hot spot. Νωρίτερα, τρεις Σύροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα μετά τις συμπλοκές τους με ομάδα Αφγανών», όπως δήλωσε η αστυνομία.

«Αυτός ο εφιάλτης πρέπει να τελειώσει!», έγραψαν στο Twitter οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

«Τα παιδιά και άλλα ευπαθή άτομα άτομα πρέπει να εγκαταλείψουν τους προσφυγικούς καταυλισμούς και να μεταφερθούν σε ασφαλή καταλύματα», προσθέτουν.
Από το 2015, η Ελλάδα αγωνίζεται με τη μεγαλύτερη αναζωπύρωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Περισσότεροι από τους μισούς πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν φέτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, όπως αναφέρει το Reuters.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης