Σάμος: Αστυνομικές ενισχύσεις μετά τα επεισόδια με μετανάστες - Αποσυμφόρηση ζητά ο δήμαρχος

Σάμος: Αστυνομικές ενισχύσεις μετά τα επεισόδια με μετανάστες - Αποσυμφόρηση ζητά ο δήμαρχος

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα χθεσινά επεισόδια με πρόσφυγες και μετανάστες - Στη Σάμο ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης - Δείτε σε βίντεο πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύρων

samos_epeisodia
Αστυνομικές ενισχύσεις κατέφθασαν σήμερα στη Σάμο, μία ημέρα μετά τα επεισόδια μεταξύ ομάδων Σύρων και Αφγανών, αλλά και την πυρκαγιά που προκάλεσε καταστροφές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Στη Σάμο μετέβη και ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου.

Σε συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου ζητήθηκε για μια ακόμα φορά η αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ για σήμερα το βράδυ έχει προγραμματισθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτων αναγκών που έχει δημιουργηθεί.

Εξάλλου, ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί επιρρίπτει στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης. Συγκεκριμένα σε δήλωση του που διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Στεφανάδης αναφέρει:

«Τα τραγικά χθεσινοβραδινά γεγονότα που έγιναν στο νησί μας, επιβεβαιώνουν με το πιο δυσάρεστο τρόπο αυτό το οποίο πολύ καιρό λέγαμε η Νέα Δημοκρατία έλεγε σχετικά με τις επιπτώσεις τις αλόγιστης διαχείρισης του προσφυγικού/ μεταναστευτικού από την προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν επόμενο η συσσώρευση τόσων ανθρώπων τόσων ανθρωπίνων ψυχών σε ένα μικρό χώρο να προκαλέσει αυτή την έκρηξη, μια έκρηξη η οποία έχει δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα αλλά και γενικότερα στη ζωή και τις προοπτικές των κατοίκων της Σάμου. Πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει ένα έναυσμα για πιο άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, δηλαδή την αποσυμφόρηση του νησιού που έχει υποσχεθεί και υλοποιεί προοδευτικά η Νέα Δημοκρατία και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν καλύτερες εξελίξεις, είμαστε σίγουροι. Δυστυχώς βρίσκομαι στη Βουλή, εισηγητής σε ένα νομοσχέδιο υγείας του Υπουργείου Υγείας και δεν μπορώ να είμαι σήμερα στη Σάμο. Πάντως η σκέψη μου είναι μαζί με τους συμπολίτες μου».

Βίντεο: Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Την ίδια ώρα, βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, που εξασφάλισε το GrTimes, παρουσιάζει πως όλα άρχισαν, όταν δύο ομάδες προσφύγων, Αφγανών και Σύρων, συναντήθηκαν σε δρόμο του νησιού. Εντελώς ξαφνικά, άρχισαν να διαπληκτίζονται με μπουνιές, κλωτσιές, αλλά και με αιχμηρά αντικείμενα. Καταστηματάρχης που βρισκόταν στο σημείο, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, βγήκε από το μαγαζί του, προσπαθώντας να τους σταματήσει ή να τους διώξει.

Κλείσιμο
Δείτε το βίντεο

Σάμος: Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια - Grtimes.gr


Το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν η αφορμή να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις και στο ΚΥΤ Σάμου, στη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά, περίπου στις 10μμ. Τουλάχιστον τρεις Σύροι τραυματίστηκαν με αιχμηρά αντικείμενα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η επόμενη μέρα στο Κ.Υ.Τ Σάμου

Λίγες ώρες μετά τα θλιβερά επεισόδια και η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, μοιάζει τραγική. Από τη μια, η φωτιά έκαψε πολλά καταλύματα και μέρος της δασικής περιοχής πέριξ του ΚΥΤ, στην οποία οι πρόσφυγες είχαν στήσει τις σκηνές τους, ενώ από την άλλη οι συνθήκες τάξης και υγιεινής, είναι ανύπαρκτες.

Σάμος: Η επόμενη μέρα μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ 2 - Grtimes.gr


Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, πως σύμφωνα και με όσα δήλωσε στο GrTimes, ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος, η συγκεκριμένη δομή έχει δυναμική μόλις 650 ατόμων, ενώ «φιλοξενεί» περί τα 6.000 άτομα, γεγονός που δείχνει και την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποσυμφόρησής του.


Σάμος: Η επόμενη μέρα μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ - Grtimes.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης