Χειροπέδες σε ληστές καταστημάτων που ντύνονταν αστυνομικοί και φορούσαν περούκες

Χειροπέδες σε ληστές καταστημάτων που ντύνονταν αστυνομικοί και φορούσαν περούκες

Αλλοδαπός δραπέτης φυλακών κι ένας 53χρονος Έλληνας οι δράστες σε ένοπλες ληστείες καταστημάτων της Αττικής - Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τους δράστες το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από πολύμηνες έρευνες

ΦΩΤΟ_ΥΔΕΖΙ_1
Συνελήφθησαν έπειτα από αναζητήσεις, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 49χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να διαπράξουν ληστεία σε πολυκατάστημα στον Άλιμο.

Η σύλληψη των δραστών ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για την ταυτοποίηση των δραστών ενόπλων ληστειών σε διάφορα καταστήματα της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, ανωτέρω υπηρεσία αναζητούσε τους δράστες ένοπλων ληστειών, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2018 σε διάφορα καταστήματα στην Αττική.

Από την αξιοποίηση όλων των προανακριτικών δεδομένων προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι σε όλες τις περιπτώσεις είναι τα ίδια άτομα, τα οποία κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης, καπέλα τζόκεϊ) για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών τους και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσυκλέτες.



Κλείσιμο
Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και πιστόλι-ρέπλικα, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης), διάφορα είδη ένδυσης (ρούχα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια), στολή αστυνομικού, σφυράκι θραύσης τζαμιών, κράνος μηχανής, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ

Επίσης, μετά από αναζητήσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε στον Άλιμο μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, ως μέσο διάπραξης των ληστειών.



Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί από τον Απρίλιο του 2018 επτά ληστείες και τρεις σε απόπειρα σε ταχυδρομικά καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, τραπεζικό κατάστημα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ ακόμη εξιχνιάσθηκαν και δύο κλοπές μοτοσυκλετών.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος αλλοδαπός είναι δραπέτης των Φυλακών από τις οποίες είχε λάβει τριήμερη άδεια την οποία παραβίασε, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία.

Περαιτέρω, αμφότεροι οι δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης