Ηλεία: Σπείρα έκλεβε ζώα, καύσιμα, εργαλεία και οχήματα

Ηλεία: Σπείρα έκλεβε ζώα, καύσιμα, εργαλεία και οχήματα

Και ανήλικοι στη σπείρα

Pyrgos-zwokleftes
Ανήλικα παιδιά συμμετείχαν σε μια πενταμελή σπείρα Ελλήνων που ρήμαζαν τις τελευταίες ημέρες τα σπίτια και τους στάβλους σε χωριά της Ηλείας και άρπαζαν από ζώα και ζωοτροφές μέχρι εργαλεία και καύσιμα, χρησιμοποιώντας οχήματα για τα οποία είχε δηλωθεί καταστροφή ή ακινητοποίηση!

Τα μέλη της συμμορίας, τρεις άνδρες ηλικίας 23, 17 και 14 και μία γυναίκα 20 χρόνων που συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε ένα χωριό της Ηλείας, καθώς και ένας 22χρονος συνεργός τους που αναζητείται για να συλληφθεί, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ κλοπών τα ξημερώματα της Τρίτης και του Σαββάτου.

Στο διάστημα της δράστης τους, άρπαξαν από στάβλους 20 αρνιά, ένα αλυσοπρίονο, έναν ηλεκτρικό τροχό, μία ηλεκτροσυγκόλληση, 15 τσουβάλια με συνολικά 450 κιλά αποξηραμένης βρώμης, δέκα τσουβάλια με 40 κιλά λιπάσματος, δυο μπιτόνια με πετρέλαιο χωρητικότητας 20 λίτρων, δυο μπιτόνια με λάδι, άλλα δυο μπιτόνια με βενζίνη, μια μπαταρία αυτοκινήτου και δυο συσκευασίες με ηλεκτρόδια ηλεκτροσυγκόλλησης.

Στο σπίτι του 23χρονου «αρχηγού» της σπείρας, σε έναν στάβλο που διατηρεί και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν οκτώ από τα κλεμμένα αρνιά, δύο μπαταρίες αυτοκινήτων, τρία πλαστικά δοχεία με βενζίνη, πετρέλαιο και λάδι, 500 κιλά λίπασμα και ποσότητες ζωοτροφών, ενώ σε άλλον στάβλο στο Επιτάλιο Ηλείας οι αστυνομικοί βρήκαν άλλα 11 κλεμμένα αρνιά που αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Εκτός από αυτά, κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκε έξω από το σπίτι του 23χρονου ένα μοτοποδήλατο που χρησιμοποιούσε ο 17χρονος αδελφός του, για το οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε δηλώσει καταστροφή πριν από επτά ολόκληρα χρόνια! Παράλληλα, κοντά στο σπίτι των δυο νεαρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε ο 22χρονος, με παραποιημένο αριθμό πλαισίου, πινακίδες κυκλοφορίας που δεν ήταν καταχωρημένες και χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ο οποίος τους άσκησε διώξεις για κλοπή και ζωοκλοπή κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο 22χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης