Λέσβος: Γιατροί έσωσαν 12χρονο νεφροπαθή πρόσφυγα χωρίς ΑΜΚΑ

Λέσβος: Γιατροί έσωσαν 12χρονο νεφροπαθή πρόσφυγα χωρίς ΑΜΚΑ

Το νεαρό αγόρι από τη Σομαλία έφτασε στη Μυτιλήνη  έχοντας κάνει μεταμόσχευση νεφρού, ωστόσο δεν διέθετε ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή

prosfygiko-lesvos
Τη δική του μάχη δίνει υπό αντίξοες συνθήκες στη Λέσβο ένας 12χρονος νεφροπαθής. Ο μικρός από τη Σομαλία έφτασε στο ακριτικό νησί έχοντας κάνει μεταμόσχευση νεφρού, ωστόσο δεν διέθετε ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Σε συνεργασία με τους γιατρούς του νησιού, δόθηκε προσωρινή λύση. Ο 12χρονος νοσηλεύτηκε στο Βοστάνειο Γενικό νοσοκομείο και για λίγες μέρες στην Αθήνα, στο Παίδων.

Στο τέλος της νοσηλείας, του χορηγήθηκε νέα παρτίδα φαρμάκων και επέστρεψε στη Μόρια. Εκεί κρίθηκε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την υγεία του.

Μεταφέρθηκε σε ξενώνα η οικογένεια του 12χρονου
Ο 12χρονος Σομαλός ήταν από τους πρώτους που έφυγαν από τον καταυλισμό όταν ξεκίνησε η τελευταία επιχείρηση αποσυμφόρησης.

Έχει ήδη εγκατασταθεί, μαζί με τον αδελφό του, σε ξενώνα μη κυβερνητικής οργάνωσης στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Την ίδια ώρα, στη Μόρια, σύμφωνα με το σύλλογο νεφροπαθών Λέσβου, παραμένουν ένδεκα πρόσφυγες που αναγκάζονται καθημερινά να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση.

Κλείσιμο
Η αλληλεγγύη των γιατρών έσωσε 12χρονο πρόσφυγα χωρίς ΑΜΚΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης