Μήπως φιλοξενήσατε εσείς αυτό το παιδί; Η συγκινητική ιστορία του Γιόβαν από τη Βοσνία στην Ελλάδα

giovan

Το 1995, ως παιδί του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Γιόβαν είχε φιλοξενηθεί από μία οικογένεια στην Καβάλα. Τώρα τους αναζητά

Μια συγκινητική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Καβάλα. Πρωταγωνιστές ένα προσφυγόπουλο από την Βοσνία και μια οικογένεια από την Καβάλα.

Ήτανε χειμώνας του 1995 όταν στην Καβάλα ήρθανε μικρά προσφυγόπουλα από την Σερβία για να φιλοξενηθούν, όπου ο εμφύλιος πόλεμος ήτανε στα τελειώματά του.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ο μικρός Γιόβαν Σκρμπιτς (Jovan Skrbic) που είχε γεννηθεί στην Γκράντισκα της Βοσνίας το 1989.

Τα προσφυγόπουλα φιλοξενούνταν στην Παιδόπολη στον Άγιο Λουκά και κάποιες μέρες της εβδομάδας έμεναν σε οικογένειες Καβαλιωτών.

Όπως αναφέρει το kavalawebnews.gr μία από αυτές τις οικογένειες που άνοιξαν τα σπίτια τους στα προσφυγόπουλα με πολλή αγάπη, αναζητεί και ο Γιόβαν με τα όποια στοιχεία έχει στην διάθεσή του, παρά το μικρό της ηλικίας του.

Τα μικρά ονόματα των γονιών που το φιλοξένησαν ήταν Γιώργος και Μαρία οι οποίοι είχανε ένα παιδάκι τον Μάριο, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1990.

Στην φωτογραφία που δημοσιεύει το kavalawebnews.gr διακρίνεται ο μικρός τότε Γιόβαν στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 1995 στην Παιδόπολη όπου διακρίνεται η γειτόνισσα, (πιθανόν και μέλος του Συμβουλίου) η κ. Τζίνα, όπως θυμάται πως την αποκαλούσαν.

*Αν γνωρίζετε κάτι, στείλτε τις πληροφορίες σας στο kavalawn@gmail.com

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αλλο ειναι το κολπο

Αυτα που μας ερχονται τωρα μονο προσφυγες δεν ειναι .

Στέλιος

Κατά τον πόλεμο της Σερβίας (γειτονική χώρα για τους αγεωγράφητους), μας έστειλαν και φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα πάρα πολλά παιδιά, τα οποία γύρισαν πίσω στις οικογένειές τους με την λήξη του πολέμου. Αυτό το θυμίζω και το τονίζω για τους ανόητους που θεωρούν ΟΚ να μας έρχονται νταγλαράδες από Συρία, Ιρακ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, ή και γω δε ξέρω από που αλλού, ως "πρόσφυγες" και να μας επιβάλλονται απαιτώντας να αλλάξουμε εμείς τα ήθη και τα έθιμά μας στα δικά τους γούστα. Εισβολή είναι κύριοι, άοπλοι κατακτητές. Το μόνο τους όπλο είναι οι αριστερούληδες και οι διεθνιστές που τους προάγουν αυτούς, και τους λαθρεμπόρους σάρκας. Ούτε προσφυγική κρίση, ούτε τίποτε άλλο.

...

Τα παιδιά αυτά τα μισούσαν οι αριστεροί γιατί οι γονείς τους είχαν προδώσει τον πανσλαβισμό. Οι περισσότεροι αριστεροί στην Ελλάδα είναι σλάβοι,ρουμάνοι και αλβανοί στην καταγωγή, γι' αυτό ήθελαν Ελλάδα μέχρι την Λαμία όπως ο ρουμανόφωνος Κλάρα (γνωστός και ως Βελουχιώτης).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης