Καβάλα: Κατασχέθηκαν δυο φορτία με ενάμιση τόνο ακατάλληλα όστρακα

Καβάλα: Κατασχέθηκαν δυο φορτία με ενάμιση τόνο ακατάλληλα όστρακα

Μπλόκα και οι έλεγχοι της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας στην Εγνατία Οδό

Kavala_ostr
Δίνει και παίρνει στη βόρεια Ελλάδα η παράνομη διακίνηση οστράκων που αλιεύονται πριν φτάσουν στις διαστάσεις τις οποίες ορίζει η νομοθεσία και διατίθενται στην αγορά, αν και είναι ακατάλληλα για κατανάλωση. Μέσα σε λίγες ώρες, κατασχέθηκαν στην Καβάλα δυο φορτία με πάνω από ενάμισι τόνο αχιβάδες!

Και στις δυο περιπτώσεις, αποδείχθηκαν αποτελεσματικά τα μπλόκα και οι έλεγχοι που έκαναν άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας προς Θεσσαλονίκη. Σε ένα από αυτά, ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 37χρονος και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 55 σάκοι με όστρακα του είδους αχιβάδα, βάρους 880 κιλών, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα. Όπως διαπιστώθηκε όλα είχαν μικρότερες διαστάσεις από το επιτρεπόμενο και θα καταστραφούν, ενώ κατασχέθηκε το όχημα του δράστη που ήταν ακατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών.

Στο ίδιο σημείο, συνελήφθη ένας 47χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου ο οποίος μετέφερε άλλους 45 σάκους με όστρακα του είδους αχιβάδα βάρους 720 κιλών, επίσης χωρίς συνοδευτικά έγγραφα. Και αυτά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για κατανάλωση και θα καταστραφούν, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης