Βουλιαράτες: Άγνωστοι κατέστρεψαν τα υλικά για την ανέγερση εκκλησίας στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Βουλιαράτες: Άγνωστοι κατέστρεψαν τα υλικά για την ανέγερση εκκλησίας στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη της Αλβανικής αστυνομίας την Πέμπτη, η οποία ζήτησε από την οικογένεια του να σταματήσει τις εργασίες - Μια ημέρα αργότερα άγνωστοι έσπασαν όλα τα τούβλα και έσκισαν τα τσουβάλια με τσιμέντο που είχαν αγοραστεί

katsifas-vouliarates-toixos
Νέο κρούσμα τρομοκρατίας σε βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σημειώθηκε στους Βουλιαράτες της Αλβανίας με αφορμή την υπόθεση της ανέγερσης μικρής εκκλησίας στην μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν η αλβανική αστυνομία μετέβη στο σημείο όπου η οικογένεια του Κωνσταντίνου χτίζει μικρό εκκλησάκι στην μνήμη του.

Η αστυνομία με την πρόφαση πως η οικογένεια δεν είχε αιτηθεί σχετικής άδειας από το δημαρχείο της Δρόπολης ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες που βρίσκονταν ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Η οικογένεια διέκοψε τις εργασίες και επισκέφθηκε το δημαρχείο και έκανε τα απαραίτητα έγγραφα για χορήγηση αδείας την Παρασκευή.

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή, κατά την διάρκεια της νύχτας άγνωστοι έσπασαν όλα τα τούβλα και έσκισαν τα τσουβάλια με τσιμέντο που είχαν αγοραστεί για τις οικοδομικές εργασίες.

Το Σάββατο η αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στο σημείο όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας άφησε την τελευταία του πνοή.

Κλείσιμο
Σε επικοινωνία που είχε το himara.gr με Έλληνες ομογενείς που κατοικούν μόνιμα στους Βουλιαράτες, χαρακτήρισαν την κατάσταση ως «Βουβή τρομοκρατία».

Πηγή: Himara.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης