Κέντρο Νεότητας στα Πατήσια - Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου

Κέντρο Νεότητας στα Πατήσια - Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου

Στον επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα, που είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση, απονεμήθηκε ο Σταυρός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ανώτατη τιμή ευεργέτη

pant2
Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας και Μουσικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Ο Άγιος Παντελεήμων» στα Πατήσια, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος τίμησε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου, κ. Παντελή Μπούμπουρα, για την προσφορά του στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Στον επιχειρηματία, που είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση, απονεμήθηκε ο Σταυρός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ανώτατη τιμή ευεργέτη. Επίσης, τον ευχαρίστησε -όπως και όλη την οικογένεια Μπούμπουρα, που παραβρέθηκε σύσσωμη στα εγκαίνια- για την μεγάλη προσφορά της, ώστε να έρθει εις πέρας αυτό το σημαντικό έργο.

«Να γεμίσει η χώρα από τέτοιου είδους κέντρα γιατί αναπαύεται η ψυχή των παιδιών και θεριεύει το μέλλον της πατρίδας» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την διάρκεια των εγκαινίων.



Ο διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς και όλους τους παρεβρισκόμενους, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ανακαίνιση του κτιρίου και την ανάγκη δημιουργίας του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ευαισθητοποιημένη από τις σταθερές και διαχρονικές αξίες, όπως αυτές εκφράζονται μέσω του πνεύματος και του πολιτισμού, θεμελιώνει έναν ακόμη χώρο προώθησης αυτών των αξιών και δημιουργεί μια δυναμική, η οποία θα λειτουργήσει αναπαραγωγικά και εξελικτικά γι' αυτούς οι οποίοι θα πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια και θα καταστούν οι ίδιοι οι αυριανοί φορείς και διδάσκαλοι αυτής της πλούσιας παράδοσης και καταπληκτικής κληρονομιάς. Σε αυτή την κληρονομιά ανήκουμε και εμείς, μια κληρονομιά η οποία διαφυλάσσει αιώνες πολιτισμού».

Κλείσιμο
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης συνεχάρη την Ιερά Αρχιεπισκοπή γι' αυτό το «κόσμημα» στο κέντρο της Αθήνας και δεσμεύτηκε ο Δήμος της Αθήνας να γίνει φιλόξενος και πάλι, για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι στον τόπο τους.

Ο Μακαριώτατος στο χαιρετισμό μου αναφέρθηκε στις επενδύσεις, τονίζοντας: «Στο χώρο της Εκκλησίας η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στα παιδιά μας. Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι το ξεστράτισμα και όταν υπάρχει είναι δύσκολη η επιστροφή. Επενδύοντας λοιπόν νωρίς, η οικογένεια και η εκκλησία, είναι ό,τι καλύτερο. Επένδυση στην ψυχή του ανθρώπου, του παιδιού, στα γράμματα, στις λεπτές πτυχές που συγκινείται η ψυχή, στη μουσική παιδεία».

Απευθυνόμενος στον κ. Παντελεήμονα Μπούμπουρα, ο Μακαριώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Θεός με ένα τρόπο που μόνο αυτός ξέρει στέλνει τους ανθρώπους εκείνους που ανοίγουν τις πόρτες. Σε όλο αυτό το έργο, την πόρτα την άνοιξε ο κ. Μπούμπουρας και δημιουργήθηκε αυτό το μικρό θαύμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που ανέλαβε όλο αυτό το έργο και στην οικογένειά του, οι οποίοι αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την προσφορά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης