Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα σε όλη την Ελλάδα

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα σε όλη την Ελλάδα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. λαθρέμποροι τσιγάρων

Xios-tsigara
Τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού στη Χίο έμαθαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Χίου και του τοπικού τμήματος, όταν συνέλαβαν έναν 24χρονο αλλοδαπό με 180 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν ταινίες του φόρου κατανάλωσης.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 24χρονος είχε αγοράσει τα λαθραία τσιγάρα από έναν 18χρονο ομοεθνή του, ο οποίος εντοπίστηκε και στην κατοχή του βρέθηκαν άλλα 816 πακέτα τσιγάρων και 11 συσκευασίες καπνού, χωρίς τις προβλεπόμενες ταινίες του φόρου κατανάλωσης. Ο καπνός και τα τσιγάρα κατασχέθηκαν, ενώ οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Σε περιοχές της Νέας Αρτάκης στην Εύβοια συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Διρφύων– Μεσσαπίων δύο αλλοδαποί ηλικίας 32 και 22 χρόνων, στα σπίτια των οποίων κατασχέθηκαν 40 συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους 2,5 κιλών, 89 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 290 ευρώ στην κατοχή του 22χρονου. Τα καπνικά προϊόντα εστάλησαν στο Τελωνείο για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ ο 32χρονος κρατείται καθώς βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Συνελήφθη, χθες (09-10-2019) το απόγευμα στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε ο 43χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (2.080) γραμμαρίων. Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.

Στα χέρια των αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. έπεσαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 28 και 40 χρόνων, όταν ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο στην Πάτρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν 552 πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες με 750 γραμμάρια καπνού, τα οποία διέθεταν προς πώληση χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα λαθραία είδη παραδόθηκαν στο Τελωνείο της πόλης.

Έρευνες στην κατοικία ενός 69χρονου και σε μια παρακείμενη αποθήκη στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Τεμπών και ανακάλυψαν συνολικά 160 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα πακέτα κατασχέθηκαν, ενώ ο 69χρονος συνελήφθη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Κλείσιμο
Και στο Μεσολόγγι, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 65χρονος μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν 929 γραμμάρια λαθραίου καπνού, αλλά κατασχέθηκαν και 39 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μεσολογγίου να του ασκήσει δίωξη για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης