Τρίκαλα: Με σπαθί φρουρούσαν την χασισοφυτεία στο μαντρί με τα ζώα

Τρίκαλα: Με σπαθί φρουρούσαν την χασισοφυτεία στο μαντρί με τα ζώα

Η χασισοφυτεία τους είχε 43 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,90 μέτρων

Trikala-xasisofyteia-spathi
Ένας χώρος που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα στον εξωτερικό χώρο του ποιμνιοστασίου που διατηρούν δυο αδέλφια ηλικίας 60 και 62 χρόνων σε αγροτική περιοχή των Τρικάλων, έκρυβε τη μεγάλη χασισοφυτεία με τα 43 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,90 μέτρων, τα οποία περιβάλλονταν από «καμουφλάζ» με καλαμιές.

Οι δυο κτηνοτρόφοι, που φύλαγαν τη φυτεία με ένα... σπαθί, είχαν αποξηράνει και δέκα δενδρύλλια ύψους ως 2,45 μέτρων, τα οποία ξετρύπωσε ο σκύλος ανιχνευτής που συνόδευε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καρδίτσας, μαζί με 18 κλωνάρια δενδρυλλίων κάνναβης, 145,2 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης και δέκα άδειες συσκευασίες σπόρων.

Στο ποιμνιοστάσιο κατασχέθηκαν, ακόμη, δύο λάστιχα ποτίσματος, μία ζυγαριά και 47 φυσίγγια, τα οποία μαζί με το σπαθί πρόσθεσαν την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής σε αυτές της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών με την οποία τα αδέλφια παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων.

Συνελήφθη και στην Ηλεία 43χρονος που διατηρούσε χασισοφυτεία 

Σχεδόν μισό κιλό κάνναβης είχε τρυγήσει ένας 43χρονος από τα τρία δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε σε γλάστρες σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού του σε χωριό της Ηλείας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου που έκαναν έρευνα βρήκαν τα χασισόδεντρα και κατέσχεσαν 290 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, έξι χλωρά τμήματα φυτών κάνναβης συνολικού βάρους 200 γραμμαρίων και 6,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ο δράστης συνελήφθη και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

23χρονος συνελήφθη με 167 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης 

Με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους τριών γραμμαρίων συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην Πάτρα ένας 23χρονος Έλληνας που υποβλήθηκε σε έλεγχο, αλλά σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του , βρέθηκαν άλλα 167 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν. ο 23χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης