Συγκέντρωση ΠΑΜΕ έξω από το ΣτΕ για τις μισθολογικές τριετίες

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ έξω από το ΣτΕ για τις μισθολογικές τριετίες

«Θέλουν και νομικά να βάλουν πάγο στις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων», λέει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ

pame2
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάζεται η προσφυγή του ΣΕΒ, ενάντια στο ξεπάγωμα των τριετιών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ:

«Είναι μια προσφυγή που επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν την κατάργηση τους. Επιδιώκουν να αμείβουν τους εργαζόμενους όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν.
Στοχεύουν στα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη ευελιξία.
Σταθερός τους στόχος είναι το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Θέλουν και νομικά να βάλουν πάγο στις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Απάντηση στους σχεδιασμούς τους έδωσαν ήδη οι εργαζόμενοι με την επιτυχία των Απεργιών στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη και συνεχίζουμε με την κλιμάκωση του αγώνα.
Δυναμώνουμε τον Αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις.Για Σύγχρονους Όρους Δουλειάς και Αμοιβής».

Κλείσιμο
pame1


Στο Δ’ τμήμα του ΣτΕ συζητείται η προσφυγή του ΣΕΒ και άλλων Συνδέσμων Βιομηχάνων κατά της εγκυκλίου της πρώην υπουργού Εργασίας, με την οποία δίνονται οδηγίες για τον υπολογισμό των «παγωμένων» 3ετιών στη διαδικασία εφαρμογής του νέου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

Η προσφυγή κατατέθηκε στις 27 Ιουνίου, διαβιβάστηκε στο υπουργείο Εργασίας, στις 2 Ιουλίου, λίγο πριν τις εκλογές και είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί στις 8 Οκτωβρίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης