Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με 25 πρόξενους στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με 25 πρόξενους στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στη συνάντηση παρέστη και εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών

patriarxis
Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου λειτουργούσε η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή, επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα, 25 Γενικοί Πρόξενοι διαφόρων κρατών που υπηρετούν στην Πόλη, με επικεφαλής την Πρόεδρο του Προξενικού Σώματος, Γενική Πρόξενο της Κροατίας, κυρία Ivana Zerec.

Τους ξένους διπλωμάτες καλωσόρισε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο Συνοδικό της Μονής, παρουσία του Ηγουμένου της, Επισκόπου Ερυθρών Κυρίλλου, και τους ενημέρωσε για την ιστορία της Σχολής, για την διακονία και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου, και μοιράστηκε μαζί τους τις αναμνήσεις του από τα χρόνια φοίτησής του στην Χάλκη.

Ο Παναγιώτατος προέτρεψε τον παρόντα Μ.Αρχιδιάκονο Θεόδωρο να μιλήσει για την προσφορά της Θεολογικής Σχολής στα Ιερά γράμματα και την ευρύτερη παιδεία, μέσω των αποφοίτων της που διακόνησαν από διάφορες θέσεις την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο.

Το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των υψηλών επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Σχολής και ιδιαιτέρως στην πλούσια βιβλιοθήκη της.

Στη συνάντηση παρέστη και εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία συνόδευσε τιμητικά τους Γενικούς Προξένους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης