Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Ένοχες, αλλά ελεύθερες μάνα και κόρη

Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Ένοχες, αλλά ελεύθερες μάνα και κόρη

Ποινή πέντε ετών για παιδοκτονία στη 19χρονη που της αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά - Στη μητέρα της 19χρονης επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού - Οι  δυο γυναίκες άσκησαν έφεση και αφήνονται ελεύθερες έως τη δίκη τους στο Εφετείο

vrefos-petroypolh-arhtro
Ελεύθερες είναι πλέον οι δυο γυναίκες - μάνα και κόρη - που είχαν κατηγορηθεί ότι σκότωσαν και πέταξαν το μόλις ολίγων ωρών βρέφος της δεύτερης σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη τον Φεβρουάριο του 2018.

Το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλε κάθειρξη 5 ετών στην 19χρονη που κρίθηκε ενοχή για το αδίκημα της παιδοκτονίας, και όχι της ανθρωποκτονίας, όπως ήταν η αρχική κατηγορία.

Το δικαστήριο αναγνώρισε επίσης στη 19χρονη το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στη μητέρα της 19χρονης επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Με την απόφαση του δικαστηρίου και οι δυο γυναίκες είναι ελεύθερες μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη, καθώς δόθηκε ομόφωνα ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.

Τέλος δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν στις δύο γυναίκες τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Κλείσιμο
dimitriou0
Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος
Πρώτη εφαρμογή των προβλέψεων του νέου Ποινικού Κώδικα

"Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη που μου έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της" είπε μετά την απόφαση, η 19χρονη στο protothema.gr.  Στο protothema.gr μίλησε ο δικηγόρος της, Σπύρος Δημητρίου:
"Οι δυο γυναίκες αφήνονται ελεύθερες ως τη δίκη τους στο Εφετείο. Ούτε οι ίδιες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είναι ελεύθερες. Στη 19χρονη, το δικαστήριοέδωσε την ευκαιρία να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Η μάνα της 19χρονης έχει καταδικαστεί και αυτή για συναυτουργία σε ανθρωποκτονία την οποία αφήνει ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της Εφέσεως . Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από όσο γνωρίζω εγώ τουλάχιστον , ο ποινικός κώδικας που το πλαίσιο ποινής δεν είναι πλέον ισόβια αποκλειστικά και επέβαλε στην μάνα της 19χρονης ποινή κάθειρξης 12 ετών, ενώ στη 19χρονη έγινε δεκτό το αίτημά μου για μεταβολή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε παιδοκτονία και της αναγνώρισε παράλληλα το δικαστήριο την περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας.Το ελάχιστο της ποινής κάθειρξης που είναι πέντε έτη με αναστολή. Έκαναν εφέσεις και αφέθηκαν ελεύθερες " είπε στο protothema .gr o Σπύρος Δημητρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης