Τελωνειακός της ΑΑΔΕ βοήθησε στην εξάρθρωση παγκόσμιου κυκλώματος με όπλα – Βράβευση από την Αμερικανική Πρεσβεία

Τελωνειακός της ΑΑΔΕ βοήθησε στην εξάρθρωση παγκόσμιου κυκλώματος με όπλα – Βράβευση από την Αμερικανική Πρεσβεία

Το 2015 ο Βασίλης Κοντοθανάσης, εκ μέρους της Ελλάδας, βοήθησε Αμερικανούς πράκτορες να συλλάβουν στον Ασπρόπυργο λαθρέμπορο όπλων που είχε σκοπό να αγοράσει και να πουλήσει όπλα στη Μέση Ανατολή

rasd2
Τον τελωνειακό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Βασίλη Κοντοθανάση βράβευσε η Αμερικανική Πρεσβεία, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του το 2015 στην εξάρθρωση παγκόσμιου κυκλώματος με όπλα.

Το 2015 ο Βασίλης Κοντοθανάσης, εκ μέρους της Ελλάδας, βοήθησε Αμερικανούς πράκτορες να συλλάβουν στον Ασπρόπυργο λαθρέμπορο όπλων που είχε σκοπό να αγοράσει και να πουλήσει όπλα στη Μέση Ανατολή.
paa3

Με τη συμβολή των υπαλλήλων του Γ’ Τελωνείου Πειραιά στην επιχείρηση «Dark Falcon Operation», κατέστη δυνατή η εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης όπλων και η σύλληψη, στην Αθήνα, πολίτη ΗΠΑ και εμπόρου όπλων, τα οποία διακινούσε στη μαύρη αγορά, έχοντας πολυετή δράση στη μεσιτεία πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και αντιαρματικών όπλων και στην πώληση και χρήση βλημάτων επιφάνειας-αέρα, η οποία οδήγησε στην τριακονταετή καταδίκη του.

Το 2015 Αμερικανοί πράκτορες που παρακολουθούσαν τον λαθρέμπορο ιορδανικής καταγωγής, Αμερικανό υπήκοο, εγκατεστημένο στην Αίγυπτο, διαπίστωσαν ότι έψαχνε όπλα για να τα πουλήσει στη Μέση Ανατολή.

Κλείσιμο
Τότε ένας Αμερικανός πράκτορας ήρθε σε επαφή μαζί του προσποιούμενος ότι μπορεί να του πουλήσει όπλα.

Ο λαθρέμπορος συμφώνησε και του έστειλε μάλιστα και μια προκαταβολή και φορτώθηκε κοντέινερ από τις ΗΠΑ με προορισμό τον Πειραιά.

Τότε Αμερικανοί πράκτορες επικοινώνησαν με το τελωνείο της Ελλάδας και τους ενημέρωσαν τι πρέπει να κάνουν.

Το τελωνείο, όταν το κοντέινερ έφτασε στον Πειραιά, παρέκαμψε σκόπιμα τις τυπικές διαδικασίες και έφυγε χωρίς χαρτιά από τον Πειραιά, αλλά τέθηκε υπό παρακολούθησε και μεταφέρθηκε στον Ασπρόπυργο.

Εκεί είχε δοθεί ραντεβού με τον λαθρέμπορο για να δει το φορτίο. Εκεί Αμερικανοί πράκτορες που τον παρακολουθούσαν τον συνέλαβαν.

Απονομή ευχαριστήριας επιστολής προς τον τελωνειακό υπάλληλο Βασίλειο Κοντοθανάση, καθώς και τιμητικής πλακέτας στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά, για τη συνδρομή τους στην εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης όπλων, έγινε την Τετάρτη από τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας των ΗΠΑ Joe Macias, παρουσία του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.


rasd2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης