ΕΛ.ΑΣ: Ενισχύονται οι ποδηλάτες αστυνομικοί

ΕΛ.ΑΣ: Ενισχύονται οι ποδηλάτες αστυνομικοί

Η παρουσία αστυνομικών με ποδήλατα σε περισσότερες από 27 αστικές και τουριστικές περιοχές της χώρας έχει θετική ανταπόκριση από τους πολίτες

polixce
Επεκτείνεται ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με χρήση ποδηλάτου από την Ελληνική Αστυνομία στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών και των επισκεπτών τους. Η παρουσία αστυνομικών με ποδήλατα σε περισσότερες από 27 αστικές και τουριστικές περιοχές της χώρας έχει θετική ανταπόκριση από τους πολίτες και για το λόγο αυτό το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προχωρά στην επέκτασή του.

Στο πλαίσιο λοιπόν της “ενίσχυσης της Δράσης Αστυνόμευσης με χρήση ποδηλάτων και ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ της σε επιπλέον περιοχές μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος με στόχο την ενδυνάμωση και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας τόσο των τουριστών όσο και των πολιτών” εντάσσεται πρόσφατη απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με την οποία συγκροτήθηκε επιτροπή για την προμήθεια ειδών ένδυσης ποδηλάτη.

Η συγκεκριμένη προμήθεια, κόστους 7.800 ευρώ, αφορά σε “α) τριάντα (30) τεμάχια περισκελίδα τύπου φόρμας β) τριάντα (30) τεμάχια περισκελίδα τύπου βερμούδας γ) τριάντα (30) τεμάχια μπλούζα με μακρές χειρίδες δ) τριάντα (30) τεμάχια μπλούζα με βραχείες χειρίδες ε) τριάντα (30) τεμάχια ειδικά προστατευτικά εσώρουχα (σπασουάρ) για άνδρες στ) τριάντα (30) ζεύγη κάλτσες ζ) τριάντα (30) τεμάχια μακό ισοθερμικά η) τριάντα (30) τεμάχια μπουφάν τύπου fly”.

Αντίστοιχη προμήθεια για 60 άτομα είχε πραγματοποιηθεί και τον Απρίλιο του 2018 όταν ο στόλος των ποδηλάτων της ΕΛ.ΑΣ είχε ενισχυθεί με 52 συμβατικά και 12 ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, τα οποία έχουν πινακίδα και διακριτικά. Οι αστυνομικοί ποδηλάτες κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους φορούν ανάλογα με την εποχή την ειδικού τύπου στολή, που φορούν και οι αθλητές της ποδηλασίας, και φέρουν ατομικό οπλισμό και ασύρματο. Η περιπολία τους σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κέντρα και πεζοδρόμους εμπορικής δραστηριότητας αποσκοπεί στην πρόληψη αλλά και στην αποτροπή ήπιων περιστατικών παραβατικότητας, όπως επίσης και η διευκόλυνση και ενημέρωση των τουριστών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,

η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος, και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών,

Κλείσιμο
η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης