Κρήτη: Απατεώνες ζητούσαν χρήματα για διαφήμιση από επιχειρηματίες

Κρήτη: Απατεώνες ζητούσαν χρήματα για διαφήμιση από επιχειρηματίες

Οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν διάφορους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή Χανίων και Ρεθύμνου, αποσπώντας τους συνολικά σχεδόν 5.000 ευρώ

xeiropedes
Έξυπνο κόλπο είχε βρει μια τριμελής σπείρα που δρούσε στα Χανιά και το Ρέθυμνο για να αποσπά διάφορα χρηματικά ποσά από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με το πρόσχημα ότι θα καταχωρήσουν διαφήμιση της επιχείρησής τους σε έναν επιχειρηματικό οδηγό που θα έφτιαχναν.

Τις επαφές με τα θύματα αναλάμβανε μια άγνωστη γυναίκα, η οποία επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί τους και, αφού συμφωνούσαν στο ποσό που θα κατέβαλαν, ένας 58χρονος συνεργός της πήγαινε για να τα παραλάβει και να τα στείλει στον 34χρονο “εγκέφαλο” της κομπίνας σε περιοχή της Αττικής. Εκεί εντοπίστηκε και συνελήφθη. Την στιγμή που παραλάμβανε ένα δέμα το οποίο του είχε στείλει ο 58χρονος

Ο τελευταος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Κισσάμου την στιγμή που εισέπραττε 40 ευρώ από την επιχείρηση ενός 28χρονου που είχε δεχθεί το τηλεφώνημα της άγνωστης συνεργού του και αντιλήφθηκε ότι ήταν απατεώνες. Στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του και στο σπίτι του κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, 685 ευρώ προερχόμενα από τις κομπίνες και διάφορα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η παραλαβή χρημάτων από διάφορες επιχειρήσεις.

Οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν διάφορους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή Χανίων και Ρεθύμνου, αποσπώντας τους συνολικά σχεδόν 5.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, όμως, έχουν καταγγελθεί μόνο πέντε περιπτώσεις στο Δήμο Κισσάμου, οι οποίες εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που συνεχίζουν την προανάκριση. Σε βάρος των τριών μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και για παράνομη οπλοκατοχή σε βάρος του 58χρονου, ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγγελέα Πλημελειοδικών Χανίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης