Σκόπια: Αναβλήθηκε δημοσιογραφική συνάντηση στην Αχρίδα λόγω του αλυτρωτισμού των «Βόρειων»

Σκόπια: Αναβλήθηκε δημοσιογραφική συνάντηση στην Αχρίδα λόγω του αλυτρωτισμού των «Βόρειων»

Την αναβολή προκάλεσε αποκάλυψη πως στη συνάντηση  θα συμμετείχαν  τρεις ενώσεις συντακτών Μακεδονίας, η ΕΣΗΕΜΘ και δύο από τα Σκόπια

esiea
Αναβλήθηκε η  δημοσιογραφική συνάντηση στην Αχρίδα, με συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, μετά την αποκάλυψη ότι συμμετέχουν τρεις ενώσεις συντακτών Μακεδονίας, η ΕΣΗΕΜΘ  (Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης), και δύο από τη γειτονική χώρα.
 
Μετά τη δημόσια καταγγελία του ιστότοπου styx.gr, διεξήχθη θυελλώδης συνεδρίαση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τον γραμματέα της Ένωσης και εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Καπάκο να κραυγάζει για πολεμοχαρείς και μακεδονομάχους, απειλώντας με αποχώρηση από τη σύμπραξη στο Δ.Σ., αν δεν αναγνωρίζονταν οι άλλες δύο ενώσεις συντακτών Μακεδονίας.

Μετά από παρέμβαση της Κουμουνδούρου, υποχρεώθηκε σε «κωλοτούμπα» για να μη χαλάσει η συμφωνία συνεργασίας στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.

Η κρίση, όμως μεταφέρθηκε από το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ στο υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο οι αρμόδιοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφορά σε ιδιωτικές οντότητες και με τον ίδιο τρόπο μπορεί να υπάρξουν και εργοδοτικές ή επιχειρηματικές οργανώσεις με συνθετικό στην επωνυμία τους τη λέξη Μακεδονία. Ιδιαίτερα, όταν αυτές οι εκδηλώσεις και οι οντότητες δεν έχουν δημόσια χρηματοδότηση.

Μετά από έντονο παρασκήνιο και τις καταγγελίες δημοσιογραφικών παρατάξεων της ΕΣΗΕΑ ότι στο πρόγραμμα και στο περιεχόμενο του συνεδρίου και των σεμιναρίων περιλαμβάνονται αλυτρωτικές και άλλες επικίνδυνες θεματικές ενότητες, η εκδήλωση αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του ιδρύματος Αντενάουερ που είναι βασικός χορηγός του. Ως πρόσχημα εφευρέθηκε ότι δεν επαρκούσαν τα καταλύματα στην περιοχή της λίμνης!
Κλείσιμο
Οι συνδιοργανωτές έχουν εντολή να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και για αυτό ισχυρίζονται ότι προς το παρόν επικρατούν ωριμότερες σκέψεις.
 
Η αναβολή αποφασίσθηκε δύο μέρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ στη Νέα Υόρκη. Πρόταση για τη δημιουργία ενός τέτοιου μόνιμου δημοσιογραφικού παρατηρητηρίου που θα λειτουργεί και στις δύο χώρες μεταφέρει στις αποσκευές του ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει προγραμματίσει στις αμέσως προσεχείς ημέρες επίσκεψη στη γειτονική χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης