Αμφιλοχία: «Σήκωσαν» μισό τόνο τσιπούρες από ιχθυοκαλλιέργειες!

Αμφιλοχία: «Σήκωσαν» μισό τόνο τσιπούρες από ιχθυοκαλλιέργειες!

Επρόκειτο για οργανωμένη σπείρα που είχε ρημάξει τον Αμβρακικό κόλπο

tsipoures
Οργανωμένη σπείρα που έχει ρημάξει τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Αμβρακικό κόλπο και όχι μόνο κλέβοντας τόνους ψάρια, έπεσε στα χέρια των λιμενικών μετά την κλοπή μισού τόνου τσιπούρας από μια μονάδα στην περιοχή Μπούκα της Αμφιλοχίας στην οποία χρησιμοποιήθηκε κλεμμένο σκάφος!

Οι λιμενικοί είχαν ειδοποιηθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης από τον ιδιοκτήτη της κλεμμένης βάρκας πως είχε κάνει φτερά και έκαναν περιπολίες αναζητώντας το. Έτσι, εντόπισαν ένα Πολωνό ο οποίος περίμενε σε ένα μικρό αλιευτικό καταφύγιο έχοντας μαζί του δέκα σακιά με… πάγο! Αν και ήταν προφανές ότι φύλαγε τσίλιες, οι λιμενικοί απομακρύνθηκαν για να τον κάνουν να πιστέψει ότι δεν κίνησε υποψίες.

Ωστόσο, τον παρακολουθούσαν διακριτικά και, όταν είδαν πέντε μέλη της σπείρας να προσεγγίζουν την ακτή με το κλεμμένο σκάφος και ένα ακόμη, επενέβησαν και τους συνέλαβαν μαζί με τον τσιλιαδόρο. Στις δύο βάρκες που κατασχέθηκαν, βρήκαν 500 κιλά τσιπούρες κλεμμένες από τις ιχθυοκαλλιέργειες και τις επέστρεψαν σε αυτές, ενώ απέδωσαν την κλεμμένη βάρκα στον ιδιοκτήτη της. Ως «εγκέφαλοι» της σπείρας φέρονται ένας 35χρονος και ο αδελφός του από το Μεσολόγγι, που οδηγήθηκαν μαζί με τους τέσσερις συνεργούς τους στον εισαγγελέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης