Στο Σύνταγμα μαθητές για την κλιματική αλλαγή: Θέλουμε «καυτούς» φίλους, όχι «καυτό» πλανήτη

Στο Σύνταγμα μαθητές για την κλιματική αλλαγή: Θέλουμε «καυτούς» φίλους, όχι «καυτό» πλανήτη

Ο πλανήτης γίνεται πιο καυτός κι από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, γράφουν μεταξύ άλλων τα πλακάτ που κρατούν χιλιάδες παιδιά που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας

DSC_0404
Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα παγκόσμιες κινητοποιήσεις για το κλίμα με τη 16χρονη νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τουπεργκ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις επιζήμιες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Με δύο διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή «συμμετέχει» η Ελλάδα στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής.

Στο Σύνταγμα μαθητές για την κλιματική αλλαγή: Θέλουμε «καυτούς» φίλους, όχι «καυτό» πλανήτη


Στο Σύνταγμα μαθητές για την κλιματική αλλαγή: Θέλουμε «καυτούς» φίλους, όχι «καυτό» πλανήτη (2)
Κλείσιμο


Η πρώτη βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Μαθητές από διαφορα σχολεία της Αθήνας με σύνθημα «θελουμε αλλαγή» αλλά και «η γη πεθαίνει όλοι ενωμένοι» συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος και αυτή την ώρα με πορεία κατευθύνονται στο Μοναστηρακι.

“Denial is not policy” έγραφε ένα από τα χιλιάδες πλακάτ που υψώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα ενώ σε κάποιο άλλο αναγραφόταν η φράση “I see plastic in the sea”.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ωστόσο και η φράση “This planet is getting hotter than Leonardo Dicaprio” αλλά και αυτή στην οποία αναφερόταν “I want a hot boyfriend not a hot world”.

Την ίδια ώρα μία μαθήτρια προειδοποιεί πως η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον δεν έχει ταξικό πρόσημο παραθέτοντας δυο φωτογραφίες που απεικονίζουν μολυσμένες θάλασσες και ακτές και γράφοντας «προσεχώς και στη Μύκονο».

Έξι ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση που έχει καλέσει στο ίδιο σημείο η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή.

Οι δύο συγκεντρώσεις γίνονται στο πλαίσιο της εβδομάδας μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
DSC_0397
DSC_0400
DSC_0408
DSC_8083
DSC_8087
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης