Propeller Club: Ποιοι εξελέγησαν στις εκλογές για το νέο ΔΣ

Propeller Club: Ποιοι εξελέγησαν στις εκλογές για το νέο ΔΣ

Δείτε το νέο ΔΣ και τον απολογισμό του απερχόμενου προέδρου του Propeller Club Port of Piraeus, Γιώργο Ξηραδάκη

aaa
Σε ρότα ανάπτυξης συνεχίζει να πλέει το Propeller Club Port of Piraeus. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες.

Στο ΔΣ εισήλθαν τρεις γυνάικες όσες ήταν ααι οι υποψήφιες. Πρώτος σε σταυρούς εξελέγη ο Κωστής Φραγκούλης με 163 ψήφους και ακολουθούν Κώστας Κόντες, Δημήτρης Πατρίκιος, Λάμπρος Χαχάλη, Δημήτρης Ματθαίου, Μιχάλης Δαλακούρας, Δημήτρης Βασιλάκος, Γιάννης Μπελούσης, Δημήτρης Δημητριάδης, Δανάη Μπεζαντάκου, Χρήστος Τιμαγένης, Νίκος Μαρματσούρης, Ειρήνη Νοτιά, Προκόπης Τσιριγκάκης, Κατερίνα Σταθοπούλου και Γιώργος Καλλιάνης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Propeller Club Port of Piraeus , Γιώργος Ξηραδάκης έκαναν ένα απολογισμό για τα πεπεραγμένα του Club:

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση μου που για τελευταία φορά σήμερα θα σας διαβάσω τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώνοντας την θητεία μου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του International Propeller Club – Port of Piraeus, του αρχαιότερου κοινωνικού σωματείου της Ελληνικής Ναυτιλίας. Σας θυμίζω ότι η προηγούμενη Γενική Συνέλευση και οι προηγούμενες αρχαιρεσίες έγιναν στις 31 Μαΐου 2017 κι έτσι τα Πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου που θα αναγνωστούν αφορούν την περίοδο των 28 περίπου μηνών μέχρι και σήμερα την 19η Σεπτεμβρίου 2019.

Η θητεία αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκε από την απώλεια της Γενικής μας Γραμματέας Ζωής Λάππα – Παπαματθαίου. Η παρουσία της και η βοήθειά της ήταν μοναδική και μας έλειψε και μας λυπεί πολύ ακόμα σε όλους μας. Παράλληλα βέβαια χάσαμε και πολλά ακόμη άξια μέλη. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στον John Bailey, που διετέλεσε Dean of Deree College, τον τ. Πρόεδρο του Club Σάββα Καλαφατίδη, τα Lifetime μέλη τον πολυβραβευμένο Περικλή Παναγόπουλο, τον επιτυχημένο επιχειρηματία Θεόδωρο Βασιλάκη, τον αξέχαστο Θαλασσινό Σταύρο Ρούσο και την Μαίρη Κωτσοπούλου.

Αγαπητοί, θέλω να μοιραστώ μαζί σας την χαρά και την ικανοποίηση την δική μου αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου μας για την συνεχή ενδυνάμωση και την αναγνωσιμότητα του Club. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η ομαδικότητα είναι ένας βασικός παράγοντας για να εξελίξουμε τις δυνατότητες μας και να κάνουμε το αδύνατο δυνατό. Όπως λέγαμε κατά το 2017 : «Team up- Explore our potentials». Η βράβευση του Σωματείου μας από το Lloyd’s Greek Shipping Awards 2018 ως νικητής της κατηγορίας Piraeus International Center, ήρθε όταν πείσαμε ότι «It’s in our DNA” “Το έχουμε στο αίμα μας” Dedication – Αφοσίωση, Navigation – Κατεύθυνση, Acceleration – Επιτάχυνση. Όταν δείξαμε δηλαδή ότι είμαστε αφοσιωμένοι προς την κατεύθυνση των αρχών και ιδανικών του Club και επιταχύνουμε συνεχώς τις προσπάθειες μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και οι δύο φράσεις ήταν τα συνθήματα πορείας κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι, Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Γενικής Συνέλευσης
Έφτασε η ώρα για να σας απαριθμήσω τα πολλά καλά με λίγα λόγια και χωρίς να πάρω πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας.
1. Στο Club εισήλθαν 179 νέα μέλη. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 34% του συνόλου των εγγεγραμμένων μελών.

Κλείσιμο
2. Οι χορηγίες και δωρεές προς το Propeller Club Πειραιά αυξήθηκαν ικανοποιητικότατα και στα δύο επίπεδα Χρηματικά και σε Είδος. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς όλους τους χορηγούς.

3. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Σωματείου προσφέρθηκε το συνολικό ποσό των 95.733,64 Ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς του κατά την περίοδο από 1/7/2017 έως 30/6/2019 ενώ ακόμη 6,500 Ευρώ δόθηκαν μέχρι σήμερα ανεβάζοντας το ποσό στα 102.233,64.

4. Το Σωματείο στηρίζει επίσης κατά καιρούς τους θεσμούς που συνδέεται. Έτσι, ειδικές δωρεές έγιναν τόσο προς την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, καθώς και προς το Πλωτό Μουσείο Ελλάς Λίμπερτυ του οποίου την ύπαρξη στηρίζουμε πολύ δυναμικά. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως το Σωματείο μας δώρισε και παρέδωσε σε ειδική εκδήλωση στις Βουλιαράτες, Βορείου Ηπείρου ένα λεωφορείο για μεταφορά μαθητών στο σχολείο. Ήταν μία εξαιρετικά συγκινητική στιγμή για μας που παραβρεθήκαμε εκεί. Παράλληλα ένας νέος θεσμός εγκαινιάσθηκε με τον διαγωνισμό φωτογραφίας των πληρωμάτων των πλοίων που συμμετέχουν στο δίκτυο AMVER και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

5. Οι σχέσεις του Σωματείου μας με όλες τις κύριες Ενώσεις της Ναυτιλιακής Κοινότητας της χώρας- όπως η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, οι ναυτεργατικές Ενώσεις (ΠΝΟ, ΠΕΠΕΝ), τα επιστημονικά κι επαγγελματικά Σωματεία σχετικά με την ναυτιλία- όπως ΕΕΝΜΑ, Ναυλομεσιτών, HELMEPA, Ναυτιλιακή Λέσχη, Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών, Ναυτιλιακών Ασφαλίσεων, WISTA, Ναυτιλιακών Δικηγόρων διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα. Θα ήθελα να τονίσω την σθεναρή υποστήριξη του Προέδρου κ. Θεόδωρου Βενιάμη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών καθώς επίσης και του Προέδρου κ. Γιώργου Πατέρα και των Μελών του ΝΕΕ στο έργο του Club. Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Propeller Club παραμένουν σταθεροί στο δόγμα της ηγετικής φυσιογνωμίας της ΕΕΕ και του ΝΕΕ για την συστάδα ή το cluster της Ελληνικής Ναυτιλίας και καθ΄ όλη την διάρκεια της τελευταίας διετίας συντάχθηκε με τους δύο αυτούς οργανισμούς όπου χρειάστηκε. Είμαστε επίσης ευγνώμονες στις διοικήσεις και το προσωπικό του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά για την φιλοξενία τους στις περισσότερες εκδηλώσεις μας. Ιδιαίτερη μνεία απαιτείται για την σχέση μας με την Έκθεση Ποσειδωνίων και τον κ., Θόδωρο Βώκο.

6. Οι σχέσεις του Propeller Club με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις παραμένουν στενές και πρέπει να τονίσουμε την υποστήριξη των διατελεσάντων υπουργών ναυτιλίας και των συνεργατών τους της περιόδου της οποίας τα πεπραγμένα παρουσιάζω. Η παρουσία των οποίων κοσμούσε τις εκδηλώσεις μας. Θεωρούμε ότι και ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας θα συνεχίσει την υποστήριξη του στο έργο του σωματείου μας. Είμαστε απόλυτα ευγνώμονες στις ηγεσίες του Λιμενικού Σώματος και ειδικά τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς του που με την συμμετοχή και βοήθειά τους, μπορέσαμε να συνεχίσουμε την πολιτική εξωστρέφειας του Club διοργανώνοντας σπουδαίες εκδηλώσεις με πολλούς ξένους καλεσμένους και πολλούς εκπροσώπους των πρεσβειών κρατών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω προς την Φιλαρμονική του ΛΣ η οποία κοσμεί τις μεγάλες εκδηλώσεις του Club.

7. Οι σχέσεις του Σωματείου μας με μεγάλα Ιδρύματα με ιστορική και μεγάλη προσφορά όπως Ωνάση, Μαρίας Τσάκου, Αικατερίνης Λασκαρίδη, Σταύρου Νιάρχου, Κατακουζηνού κλπ παραμένουν σε άριστο επίπεδο και μας βοηθάν στο έργο μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα με τα οποία έχουμε αποκτήσει ιδιαίτερη σχέση και αναφέρομαι στο Πειραιώς, Αιγαίου, Αθηνών, ΑΣΟΕΕ, ALBA, Metropolitan και Deree. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω την σπουδαιότητα που δώσαμε στο έργο του Ιδρύματος Μαρία Τσάκου αλλά και του ίδιου του Ιδρυτή του CPT Παναγιώτη Τσάκου στην ναυτική εκπαίδευση. Για αυτό το λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο τον βράβευσε στην μεγάλη τελετή των βραβείων AMVER 2018.

8. Οι σχέσεις του Propeller Club Πειραιά με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρίσκονται σε άριστο επίπεδο και ενδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο. Η στήριξη και η σχέση από τον φίλο πρέσβη κ. Geoffrey R. Pyatt είναι πραγματικά ειλικρινής και εποικοδομητική όπως επίσης και των στελεχών της πρεσβείας από όλα τα τμήματα συμπεριλαμβανομένων Οικονομικών, Εμπορίου, Άμυνας, Πολιτισμού κ.α.. Mέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου συμμετείχαν σε πολλές εκδηλώσεις της Πρεσβείας και αντίστροφα πολλά στελέχη της Πρεσβείας συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του Propeller Club. Αποκορύφωμα της παρουσίας του Propeller Club Πειραιά στις Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις ήταν η ανάθεση στο Propeller Club τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου 2017 με τιμώμενους προσκαλεσμένους την επιτροπή Helsinki Commission που απαρτίζεται από γερουσιαστές και βουλευτές του Αμερικανικού Κογκρέσου, με παρουσία του πρέσβη, των στελεχών της πρεσβείας και μέλη της Πολιτικής και της Ναυτιλιακής κοινότητας.

9. Η συνεργασία του Propeller Club Πειραιά με τις Αρχές της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, της Κεντρικής Διοίκησης του Δικτύου AMVER διευρύνθηκαν ακόμη περισσότερο και είμαστε ευγνώμονες στην ηγεσία του USCG για την στήριξη που παρέχει στο Σωματείο μας. Οι επισκέψεις των ναυάρχων, Linda Fagan, John P. Nadeau και Meredith Austin ενισχύει το έργο μας και κυρίως την οργάνωση διαφόρων σημαντικών εκδηλώσεων. Είναι γεγονός ότι η διοργάνωση των βραβείων AMVER έχει φθάσει σε επίπεδα ζηλευτά για την βιομηχανία μας και αυτό οφείλεται στην γενικότερη υποστήριξη από όλη την συστάδα της ελληνικής ναυτιλίας και της ελληνικής κοινωνίας.

10. Η αρχή των σχέσεων του Club με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού Πα.Δ.Ε.Ε.) (World Hellenic Inter - Parliamentary Association) το 2017 και η ενδυνάμωση αυτής της σχέσης μέχρι και σήμερα έβαλε έθεσε μία νέα στιβαρή βάση του σωματείου μας με τον απόδημο ελληνισμό. Ο ρόλος των προέδρων Λεωνίδα Ραπτάκη και Παναγιώτη Κατσιαμπάνη ήταν σημαντικός.

11. Κατά την διάρκεια της θητείας αυτής βραβεύτηκε το Πολεμικό Ναυτικό μας για την συνεισφορά του στην διάσωση ανθρώπων στην θάλασσα και το Περιπολικό Σκάφος CP265 της Ιταλικής Ακτοφυλακής που συμμετείχε στις επιχειρήσεις της Frontex για τις διασώσεις στο Αιγαίο. Με αυτόν τον τρόπο δείξαμε την ευαισθησία του σωματείου μας στην παγκόσμια κοινωνία για την μεταναστατευτική κρίση. Γι’ αυτό το λόγο τιμήθηκε επίσης ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

12. Κατά την διάρκεια των παρελθόντων δύο ετών, διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία 41 εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Βραβείων AMVER, Members Award of Excellence, Members Day, Parties, Επίσημα Δείπνα, Κοπή Βασιλόπιτας, Δεξιώσεις σε ξένα Propeller Club και αντιπροσωπείες πρεσβειών ξένων κρατών στην χώρα μας. Παράλληλα διοργανώθηκε με επιτυχία το συνέδριο της Moore Stephens για τα κόστη λειτουργίας των πλοίων. Επίσης κατά την τελευταία διετία υιοθετήσαμε το Sponsors Day και τη Ημέρα Παγκόσμιου Ελληνισμού με το ΠαΔΕΕ, τα οποία μετρούν ήδη δύο χρόνια διοργάνωσης.

13. Σημαντική πρωτοβουλία ήταν η βοήθεια του Propeller Club Πειραιά για την επανίδρυση του Propeller Club Θεσσαλονίκης. Κατά την ΔΕΘ 2018 το σωματείο μας διοργάνωσε συνέδριο με θέμα το ρόλο της Θεσσαλονίκης στην διεθνή αλυσίδα μεταφορών η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, πολλών πολιτικών και τοπικών αρχών καθώς επίσης και τα μέλη του Propeller Club Θεσσαλονίκης

14. Σε όλες τις εκδηλώσεις καταμετρήθηκαν 6,680 χιλιάδες παρουσίες, γεγονός που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των μελών, της κοινωνίας και της ναυτιλιακής αγοράς για τις εκδηλώσεις μας. Εδώ πρέπει να τονίσω επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club του Πειραιά εν γνώσει του οργανώνει δωρεάν εκδηλώσεις αυστηρώς προς τα Μέλη του, οι οποίες υποστηρίζονται από χορηγίες ή επιβαρύνουν το προϋπολογισμό του.

15. Παράλληλα σημαντικό είναι το έργο του Club όσων αφορά τις υποστηρίξεις ή αιγίδες που δίνει σε σπουδαία συνέδρια που αφορούν την ναυτιλιακή αγορά αλλά και κοινωνικά θέματα. Έτσι στην διετία 2017-2019 υποστηρίξαμε 18 διαφορετικές εκδηλώσεις και σε πολλές από αυτές το κόστος συμμετοχής των μελών του club ήταν εκπτωτικό.

16. Τα μέλη του Δ.Σ. όλα εξέχοντα μέλη της Ελληνικής κοινωνίας συμμετείχαν και επιβεβαίωναν την παρουσία μας σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ναυτιλιακή κοινότητα στην περιοχή Αθηνών και Πειραιώς αλλά και διεθνώς τονίζοντας την σχέση τους με το Σωματείο. Η συμμετοχή τους σε αυτές τις εκδηλώσεις γίνονταν με διάφορες ιδιότητες, όπως ως διοργανωτές, ομιλητές, συντονιστές, παρουσιαστές ή και απλώς συμμετέχοντες.

17. Η πλούσια έκδοση του ετήσιου περιοδικού μας συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

18. Σταθμό για την εξωστρέφεια του Σωματείου μας ήταν η χορηγία ραδιοφωνικής εκπομπής για την Ελληνική Ναυτιλία κατά την διάρκεια της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης για την Ναυτιλία στον σταθμό ALPHA Radio. Στο σημείο αυτό εκφράζω την ευαρέσκεια μας σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Εφημερίδες, Περιοδικά και Ιστότοπους. Είμαστε ευγνώμονες προς τους ναυτιλιακούς συντάκτες της χώρας μας και όσους άλλους συντάκτες κάλυψαν τις δραστηριότητές μας.

Τα θέματα που πρέπει να προσεχτούν ιδιαίτερα για το μέλλον είναι:

1. Η ανακαίνιση του γραφείο του. Ήδη έχουν συμφωνηθεί τα σχέδια για την ανακαίνιση του υπάρχοντος χώρου αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε να την ολοκληρώσουμε, και

2. Η μεγάλη πρόκληση για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι διοργάνωση του International Propeller Club Convention 2020 που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα μας , και

3. Η υποστήριξη επέκτασης του σωματείου σε άλλα λιμάνια της χώρας όπως Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Χίο, Σύρο κλπ.
Αγαπητά Μέλη, κυρίες & κύριοι,

Νιώθω τεράστια ικανοποίηση και ανακούφιση που σήμερα στο ψηφοδέλτιο των αρχαιρεσιών του 2019, υπάρχουν 26 υποψήφιοι που έχουν όλοι τους τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να λάβουν από εμένα και τους αποχωρούντες Κυβερνήτες Κωνσταντίνο Ρόκκο και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου οι οποίοι κι αυτοί συμπλήρωσαν τα χρόνια παραμονής στου ΔΣ, την σκυτάλη για να συνεχίσουν την λαμπρή ιστορία του club τα επόμενα χρόνια. Είναι τεράστια η ευθύνη αν σκεφτεί κανείς ότι το Club μετρά στην Ελλάδα 82 χρόνια ζωής και αδιάληπτης προσφοράς προς την ελληνική κοινωνία. Επιβάλλεται να γνωρίζουμε όλοι ότι η ευθύνη της συνέχειας δεν είναι μόνο αυτών που διοικούν το σωματείο αλλά και όλων των μελών του. Η διατήρηση των αρχών, η διασπορά των επιτευγμάτων, η βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων και η ανταλλαγή ειλικρινών συναισθημάτων είναι πράξεις αναγκαίες για την συμμετοχή μας στο Propeller. Για την διοίκηση όμως αυτού έχω να πω κάτι άλλο. Το δόγμα μου κατά την διοίκηση του ΔΣ ήταν ότι «και οι 16 είμασταν ισάξιοι Πρόεδροι». Ο καθένας νοιαζόταν για το σύνολο του ΔΣ, του σωματείου και όλης της κοινωνίας στοχεύοντας στην ανάπτυξη του. Από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι ήταν ένα σωστό δόγμα και παροτρύνω τις νέες διοικήσεις που θα έρθουν να συνεχίσουν να διοικούν προς αυτή την κατεύθυνση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης