Έρχονται αναλογικά διόδια στην Κορίνθου - Πατρών

Έρχονται αναλογικά διόδια στην Κορίνθου - Πατρών

Στόχος είναι να αναγνωρίζεται από πού μπήκε ο χρήστης, ο οποίος θα πληρώνει όλο το αντίτιμο της διαδρομής αλλά εάν βγει νωρίτερα σε μία έξοδο, τότε αυτόματα το σύστημα θα του αφαιρεί το ποσό από τον λογαριασμό

diodia-mitsotakis-an
Το υβριδικό σύστημα διοδίων, το οποίο θα επιτρέψει την αναλογική χρέωση έχοντας ως βάση τον πομποδέκτη, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή η Ολυμπία Οδός από την προσεχή Άνοιξη στην Κορίνθου-Πατρών.

Το νέο σύστημα θα φέρει δικαιότερη χρέωση διοδίων θα έρθει όμως με καθυστέρηση ετών αφού είχε προβλεφθεί από την επανεκκίνηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013 και είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει με την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου του έργου (Τ1) το 2017.

Ωστόσο, η ρητορική της προηγούμενης κυβέρνησης, στην αρχή να μειώσει τα διόδια και στην συνέχεια να εγκαταστήσει αναλογική χρέωση φρέναραν το σχεδιασμό.

Η βούληση της εταιρείας να επανέλθει στο παλιό μοντέλο όπως εκφράστηκε τις προηγούμενες μέρες από τον επικεφαλής της Ολυμπίας Οδού κ. Παναγιώτη Παπανικόλα δημιουργεί ερωτηματικά για την τύχη του μεγάλου διαγωνισμού ύψους 400 εκ. ευρώ που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει ήδη ανάδοχο την κοινοπραξία της ιταλικής Autostrade με ΑΚΤΩΡ και Intrakat.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης