Οι 5 στόχοι για την Υγεία στην Ευρώπη, στο επίκεντρο συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Οι 5 στόχοι για την Υγεία στην Ευρώπη, στο επίκεντρο συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Στην Κοπεγχάγη διεξάγεται η 69η Σύνοδος της Περιφερειακής Επιτροπής (RC 69) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος

kontozamanis
Σε πέντε στόχους για την Υγεία στην Ευρώπη επικεντρώνονται οι εργασίες της 69ης Συνόδου της Περιφερειακής Επιτροπής (RC 69) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ευρώπη, που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus και της Αναπληρώτριάς του, Περιφερειακής Διευθύντριας του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Dr Zsuzsanna Jakab.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται σε ανώτατο επίπεδο από τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Τα θέματα της Συνόδου είναι: α) η εφαρμογή της στρατηγικής για την «Υγεία 2020» από το 2012 έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης στην υγεία, β) η επιτάχυνση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ, γ) η εφαρμογή της καινοτομίας σε οργανωτικό και τεχνολογικό επίπεδο στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ στο πλαίσιο της διακήρυξης της Αστάνας (Οκτώβριος 2018), δ) η αναγκαιότητα ανάπτυξης της υγειονομικής παιδείας στα κράτη-μέλη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης και ε) η διαπίστευση μη κρατικών φορέων που συνεργάζονται με τον ΠΟΥ Ευρώπης.

Στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται επίσης η εκλογή του νέου Περιφερειακού Διευθυντή για την Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης