Κύπρος: Συγγνώμη από τον πατέρα του 16χρονου που υπέστειλε την σημαία στο σχολείο της Λύσης

Κύπρος: Συγγνώμη από τον πατέρα του 16χρονου που υπέστειλε την σημαία στο σχολείο της Λύσης

Ο «πρωθυπουργός» και ο «υπουργός παιδείας» στα κατεχόμενα πήγαν στο δημοτικό σχολείο απ' όπου ο 16χρονος Ελληνοκύπριος υπέστειλε την τουρκική σημαία και παρέδωσαν μια καινούρια - Διέρρευσε από τα κατεχόμενα, η επιστολή που έστειλε ο πατέρας  του 16χρονου, στον Ακιντζί

simaia_kypros__1_
Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς σήμερα στα κατεχόμενα ο λεγόμενος «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο λεγόμενος «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου πήγαν στο δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης, απ’ όπου ο 16χρονος Ελληνοκύπριος υπέστειλε την τουρκική σημαία, για να παραδώσουν μια καινούργια.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ήρθαμε να σας φέρουμε μια καινούργια σημαία», προσθέτοντας ότι εμπιστεύεται τα παιδιά και την νέα γενιά και πρέπει να μεγαλώσουν ως καλοί πολίτες για να μπορέσουν να προσφέρουν στο ψευδοκράτος που είναι σημαντικό γι’ αυτούς.

Ο κ. Τατάρ παρέδωσε στο σχολείο τις σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους λέγοντας ότι η μεγαλύτερή του ευχή είναι αυτές οι δύο σημαίες να κυματίζουν μαζί, λέγοντας πως ένα από τα μεγαλύτερα καθήκοντά τους είναι, παρά τα «εμπάργκο», να ενισχύσουν το ψευδοκράτος, να το στηρίξουν και να μεγαλώσουν παιδιά με εθνική συνείδηση και αρχές.

Εν τω μεταξύ,  όπως διέρρευσαν τα κατεχόμενα,  η οικογένεια του 16χρονου Ελληνοκύπριου με επιστολή της στον Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την πρόθεση να επιστρέψει την σημαία αποδίδοντας την πράξη του παιδιού σε παρορμητισμό.

epistoli_gia_16
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης