ΙΣΑ: Ανησυχούμε για την τραγική εικόνα του ΕΣΥ που περιέγραψε ο Κικίλιας

ΙΣΑ: Ανησυχούμε για την τραγική εικόνα του ΕΣΥ που περιέγραψε ο Κικίλιας

«Η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ αποδεικνύει την αποτυχημένη πολιτική των τελευταίων ετών» τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης – Η δήλωση έρχεται μετά τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

giatroi_1
Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Iατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) για την τραγική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.


Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η λειτουργία των Μονάδων Υγείας, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες για τους ασθενείς ενώ δεν συνάδει με τα δεδομένα ενός σύγχρονου συστήματος υγείας.

«Η εικόνα κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αποδεικνύει την αποτυχημένη πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, ερήμην του ιατρικού κόσμου και εις βάρος του ασθενή. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλείται να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις, για να διασφαλίσει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, για όλους τους πολίτες στο τελευταίο άκρο της χώρας. Τα πρώτα δείγματα γραφής της μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι μέσα από τη συνεργασία με τους Φορείς θα γίνει μια επανεκκίνηση του συστήματος υγείας, με όρους που συνάδουν με ένα σύγχρονο κράτος» επισήμανε σε σχετική ανακοίνωση, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης