Μύκονος: Και ο... Αλ Τζαζίρα στη Βίλα Χουανίτα

Μύκονος: Και ο... Αλ Τζαζίρα στη Βίλα Χουανίτα

Μετά τον «Πίπη» και τον «Johnny», το protothema.gr αποκαλύπτει και τον Αραβα με το... επικοινωνιακό όνομα που έχει εμπλακεί στις χρυσές μπίζνες στη θρυλική βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά - Ανένδοτο έχει κηρύξει η ΑΑΔΕ στα πάρτυ φοροδιαφυγής που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών στις βίλες της Μυκόνου - Η μπίζνα Λιβανέζου με events διαλογισμού, ο οποίος δηλώνει ότι τα έσοδα πάνε στους... πρόσφυγες!

F1-
Στο φινάλε της τουριστικής σεζόν κορυφώνεται ο πόλεμος μεταξύ των καταστηματαρχών και εκείνων που διοργανώνουν παράνομα πάρτυ σε βίλες του νησιού, χτυπώντας τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Νέους έλεγχους και καταγγελίες φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ».

Στο στόχαστρο των Αρχών για ακόμη μια φορά, η θρυλική βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά, καθώς λίγες μέρες μετά την περίφημη επιχείρηση «Villa Juanita Dolores» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) με αποτέλεσμα την αποκάλυψη μεγάλης φοροδιαφυγής, υπήρξε, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, και νέα καταγγελία για πιθανές παράνομες δραστηριότητες στην εξοχική κατοικία του Ελληνα σχεδιαστή. Μερικά 24ωρα μετά την έφοδο του κλιμακίου της ΑΑΔΕ στη βίλα Γαβαλά, οι μισθωτές της είχαν προγραμματίσει ένα μεγάλο πάρτυ, καλώντας πανέμορφες γυναίκες και πλούσιους Μεξικανούς και Αραβες τουρίστες. Το πάρτυ θα ξεκινούσε αμέσως μετά το κλείσιμο του beach bar «Alemagou», το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή, ενώ οι καλεσμένοι θα ειδοποιούνταν μέσω SMS, όπως κι έγινε.

Οπως μπορείτε να δείτε στα φωτογραφικά ντοκουμέντα, στη βίλα είχαν τοποθετηθεί ηχητικές εγκαταστάσεις και φωτορυθμικά ενώ είχαν στηθεί μπαρ με πλούσια κάβα. Σε ανάλογες εκδηλώσεις στη Μύκονο οι διοργανωτές χρεώνουν στα τραπέζια από 800 έως 1.500 ευρώ το άτομο, ενώ οι καλεσμένοι πληρώνουν είτε σε μετρητά, είτε με πιστωτική κάρτα σε τερματικά POS, συνδεδεμένα με τράπεζα του εξωτερικού, τα οποία εκτελούν συναλλαγές χωρίς να αποδίδουν ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο.

F8
Μπορεί τα ιστορικά πάρτυ του Λάκη Γαβαλά να αποτελούν παρελθόν, η περίφημη βίλα του, όμως, συνεχίζει να ζει μέρες δόξας και στη διάδοχη εποχή
F6-Partu-Gavala-_-BARjpg
Ενα πραγματικό νυχτερινό κλαμπ με ηχοσυστήματα, φωτορυθμικά και μπαρ είχαν στήσει μέσα στη βίλα Γαβαλά οι διοργανωτές του πάρτυ
F7-Partu-Gavala-


Ωστόσο για τη διεξαγωγή του πάρτυ δεν γνώριζαν μόνο οι καλεσμένοι, αλλά και το σωματείο καταστηματαρχών της Μυκόνου που βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τους διοργανωτές. Αφενός διότι τους παίρνουν την πελατεία αφετέρου επειδή η Εφορία τους λιώνει στους ελέγχους και τους σφραγίζει τα μαγαζιά για αποδείξεις που δεν έχουν κοπεί, ενώ, όπως καταγγέλλουν, στις βίλες συντελείται ένα πρωτοφανές πάρτυ φοροδιαφυγής. Στην καταγγελία του σωματείου, την οποία έστειλαν τα μέλη του στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, ζητούν από τις Αρχές να πραγματοποιήσουν έλεγχο στη συγκεκριμένη κατοικία: Συγκεκριμένα, «Ο σύνδεσμός μας, με την επισυναπτόμενη αναφορά-καταγγελία του, γνωστοποίησε την παράνομη δραστηριότητα κάποιων που διοργανώνουν πάρτυ σε βίλες του νησιού.

Κλείσιμο
Ενα απ’ αυτά διοργανώνεται απόψε μετά τις 2 τα ξημερώματα (σ.σ.: ξημερώματα 22 Αυγούστου) σε βίλα στην περιοχή της Φτελιάς, η οποία παλαιότερα άνηκε στον Λάκη Γαβαλά. Οι συντεταγμένες αποτυπώνονται στα επισυναπτόμενα αρχεία. Οι πληροφορίες αυτές περιήλθαν σε γνώση μας από μήνυμα κινητού τηλεφώνου».
Πράγματι γύρω στις 2 τα ξημερώματα, προτού μαζευτεί ο πολύς κόσμος, ένα περιπολικό με δύο άνδρες του Α.Τ. Μυκόνου έκαναν την εμφάνισή τους στην είσοδο της βίλας Γαβαλά. Εκεί τους υποδέχθηκε ένας εκ των μισθωτών της βίλας, γνωστός στη Μύκονο ως «Johnny», ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι είναι ο υπεύθυνος της κατοικίας, δηλώνοντας πως ενοικιαστής της είναι ένας υπήκοος Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το όνομα Αλ Τζαζίρα. Αυτή τη φορά όμως οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της βίλας και έτσι αποχώρησαν με απλές συστάσεις για την ένταση της μουσικής. Οι έρευνες συνεχίζονται.

F2-Apantisi
Κατά τον έλεγχο της Αστυνομίας στη βίλα Γαβαλά, προέκυψε και τρίτος υπεύθυνος της κατοικίας, μετά τον «Πίπη» και τον «Φάνη», ο «Johnny». Εκείνος δήλωσε στους άνδρες του Α.Τ. Μυκόνου ότι η βίλα έχει νοικιαστεί σε κάποιον Αραβα ονόματι Αλ Τζαζίρα
F3-Kataggelia-SOMATEIOY-
F4-Kataggelia-SOMATEIOY-2-SMS
Ακρα μυστικότητα στα SMS που εστάλησαν στους καλεσμένους με link για την ακριβή τοποθεσία του πάρτυ «Moonrise Association» με τους secret guest DJs


«Τα έσοδα πάνε στους πρόσφυγες», λέει ο Λιβανέζος!

Τη δική τους απάντηση δίνουν κάποιοι εκ των ιδιοκτητών πολυτελών κατοικιών τις οποίες διαθέτουν σε εταιρείες ή ομάδες προσώπων για τη διεξαγωγή πάρτυ και άλλων εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για Λιβανέζο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη συγκροτήματος βιλών στη Μύκονο, ο οποίος διέθεσε τα σπίτια σε μια ομάδα προσώπων που διοργάνωσε σειρά από events με την ονομασία «Illumina», τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου καταστηματαρχών Μυκόνου που εστάλη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «με το πρόσχημα ομιλιών και διαλογισμού διοργανώνει πάρτυ σε διαφορετικές βίλες κάθε ημέρα ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν. Οι τιμές εισόδου ανά άτομο ή των τραπεζιών ξεκινούν από τα 500 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ, χωρίς να εκδίδονται αποδείξεις, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά είναι ανασφάλιστοι».

Ο Λιβανέζος ιδιοκτήτης κάνει λόγο για ένα «11ήμερο συνέδριο με παρουσιάσεις, συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις, με τα μισθώματα, τα έξοδα φαγητών και ποτών να έχουν δηλωθεί κανονικά στην Εφορία». Υποστηρίζει, δε, ότι τα έσοδα από την αγορά των τσουχτερών εισιτηρίων δόθηκαν στα hot spots της Λέσβου και σε ΜΚΟ που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος του Αιγαίου.

Θυμίζουμε ότι απ’ όσους ενδιαφέρθηκαν να παραβρεθούν σε αυτά τα events οι διοργανωτές της «Illumina» ζήτησαν να καταβάλουν τα χρήματα μέσω της πύλης ηλεκτρονικών πληρωμών PayPall, οπότε είναι άγνωστο αν κόπηκε απόδειξη για τα χρηματικά ποσά που εισπράχθηκαν, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης