ΓΕΝ για Λέρο: Αναληθές ότι αφαιρέθηκαν 140 νάρκες - Η προανάκριση συνεχίζεται

ΓΕΝ για Λέρο: Αναληθές ότι αφαιρέθηκαν 140 νάρκες - Η προανάκριση συνεχίζεται

Το ΓΕΝ ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι «το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε Διεθνείς Συνθήκες – Συμφωνίες»

intel-iekona
Σε διάψευση δημοσιεύματος για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο, σύμφωνα με το οποίο από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) υπήρξε απώλεια 140 ναρκών, προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Στην ίδια ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε Διεθνείς Συνθήκες – Συμφωνίες..

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ έχει ως εξής:

gen-new-1


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη έγινε σταδιακά.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, την Τετάρτη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κλοπή του υλικού έγινε σε προγενέστερο χρόνο, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε η απώλεια των πυρομαχικών.

Κλείσιμο
«Το βασικό ζητούμενο που ξέρουμε είναι ότι έγινε τώρα, αρχές Σεπτεμβρίου, η παράδοση-παραλαβή και ελέγχθηκε το υλικό όπου βρέθηκε ότι υπάρχει απώλεια. Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή είχε γίνει το προηγούμενο έτος. Άρα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ιδίως από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται από τις ενδείξεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει η απώλεια του υλικού και μάλιστα δεν θα είναι μόνο μια φορά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε τι εννοεί λέγοντας ότι η απώλεια του υλικού δεν έγινε μια κι έξω. «Θέλω να πω ότι η συγκεκριμένη απώλεια δεν ήτανε μια φορά αλλά μπορεί να ήτανε και περισσότερες φορές σταδιακή αφαίρεση λόγω των ευρημάτων που φαίνεται να λείπουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης