Το τελευταίο αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

maxairitsa13-mesa

Το τελευταίο χειροκρότημα στον αγαπημένο τραγουδοποιό  στο  νεκροταφείο Ζωγράφου - Οι συγκλονιστικοί αποχαιρετισμοί από τον Διονύση Τσακνή, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον γιατρό του - Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα- Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας «έφυγε» το πρωί της Δευτέρας προδομένος από την καρδιά του

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είπαν  οι δικοί του άνθρωποι και πλήθος κόσμου που τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια του.

Ο τραγουδοποιός που με τις μελωδίες του σημάδεψε μια γενιά, «έφυγε» το πρωί της Δευτέρας προδομένος από την καρδιά του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στον Πτελεό Μαγνησίας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη  από τον ιερό ναό του νεκροταφείου Ζωγράφου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας.  Από πολύ νωρίς, όμως, φίλοι και συνάδελφοί του άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κοιμητήριο του Ζωγράφου. Μεταξύ των πρώτων που έφτασαν ήταν ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Ελένη Ράντου, ο Γιάννης Κότσιρας, η Βάσια Τριφύλλη.  Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου βρίσκονται και τα στελέχη του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Σοφιανός. 
Δεκάδες καλλιτέχχνες από όλο το φάσμα της πολιτιστικής δημιουργίας βρίσκονται κοντά στη γυναίκα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα Ελένη και την πολυαγαπημένη μοναχοκόρη του Μαρία - Κλάρα στη δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού. 

Όλοι, με πρόσωπα σκυθρωπά και εμφανή θλίψη προσήλθαν αμίλητοι στο κοιμητήριο του Ζωγράφου για τον ύστατο αποχαιρετισμό. Οι στίχοι των τραγουδιών του έρχονταν στο νου των περισσότερων: «Ποιά θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα;», «και τί ζητάω, τί ζητάω; Μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω», ή ακόμη το τραγούδι που επέλεξε ο Νίκος Πορτοκάλογλου για να πει το «αντίο»: «Ψέμα, πες μου πως είναι ψέματα....»


Οι επικήδειοι χαιρετισμοί από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Διονύση Τσακνή και τον γιατρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ο γιατρός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο κ.Ράπας, ο Διονύσης Τσακνής και ο Νίκος Πορτοκάλογλου εξέφρασαν με λόγια στους επικηδείους του, όσα ένιωθαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο ύστατο χαίρε, αλλά εν πολλοίς και τα συναισθήματα όλων όσοι έστω και μια φορά αφέθηκαν στη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο κ.Ράπας περιέγραψε την αντίδρασή του εκλιπόντος όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του και πως η μοναχοκόρη του, η Μαρία Κλάρα έγινε το κίνητρό του για να γίνει «ο πιο πειθαρχημένος ασθενής». Είπε: «Γιατί ; Μήπως δεν πρόσεξε , μήπως δεν έπαιρνε τα φάρμακά του , μήπως τον κούρασαν οι συνεργάτες του ;

Όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του , μου έλεγε ότι δεν φοβάται τίποτα . Η κόρη του ήταν τότε τεσσάρων ετών κι έλεγε « έχω μια κόρη που πρέπει να μεγαλώσω» Ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής . Δυστυχώς αυτή τη φορά έπαθε ανακοπή . Καλό ταξίδι

Τα λόγια του Νίκου Πορτοκάλογλου έβγαιναν ανάμικτα με τυο λυγμό στη φωνή του: «Χτες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο . Μπήκες την πρώτη μέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο . Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια . Ο τίτλος μας είναι 40 χρόνια επιτυχία . Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο . Ο Λαυρεντης , ο Μελωδός μου , έλεγα . Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι το δικό μας άνθρωπο. Μοιραστηκαμε τα πάντα σαν αδέρφια . Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες τη σύντροφο του Ελένη, την κόρη του Κλάρα, τον αδερφό του και τους φίλους του . Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε :Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου , δεν μας βαρέθηκαν τόσα χρόνια ο κόσμος έρχονται κι ακούν τα τραγουδάκια μας . Έφυγε χαρούμενος . Καλό σου ταξίδι , φίλε μου», είπε.

maxairitsas_portokaloglou_dakru
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά τουΗ έκκληση της οικογένειας
«Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί». Τα στοιχεία για όποιους θα θέλουν να κάνουν δωρεά αντί στεφάνου: EUROBANK Αρ. Λογ. 0026.0102.16.0200303078 IBAN: GR 8302 601020000 160200303078 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. Λογ. 6017 0400 56698 ΙΒΑΝ: GR210 171 0170 0060 1704 0056 698 *Παρακαλούμε σημειώστε στην αιτιολογία: Εις μνήμην Μαχαιρίτσα Ή τηλεφωνικά στο 210 74 82 690».

Η Μαρεβα Μητσοτάκη φτάνει στο κοιμητήριο Ζωγράφου


Παπακωνσταντίνου Νταλαρας κηδεία Μαχαιρίτσα

O Γιάννης Ζουγανέλης προσερχόμενος στο κοιμητήριο Ζωγράφου
Ο Νίκος Αλιάγας φτάνει στο κοιμητήριο Ζωγράφου

Το τελευταίο χειροκρότημα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Το τελευταίο χειροκρότημα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

O Γiιώργος Κιμούλης προσερχόμενος στο κοιμητήριο Ζωγράφου

mitsotakis_mareva
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα
IMG_0128
Ο Διονύσης Σαββόπουλος
DSC_8022_2
O Νίκος Πορτοκάλογλου
DSC_8026_2
DSC_9215
Ο Γιάννης Κότσιρας
DSC_9219_2
Ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Ελένη Ράντου
DSC_9222
Ο Θάνος Μικρούτσικος
IMG_0093
Ο Μίλτος Πασχαλίδης
IMG_0095
Η Μελίνα Ασλανίδου
IMG_0098
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής
IMG_0099
Ο Νίκος Αλιάγας
DSC_9249
Μαίρη Βιδάλη
DSC_9258
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη
DSC_9212
Η Βάσια Τριφύλλη
DSC_9226
Οι αδελφοί Μαροσούλη
DSC_9233
Το στέλεχος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός
DSC_9244
Ο Γιάννης Ζουγανέλης
DSC_9334
Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης
DSC_7986-_1_
Ο Λάκης Παπαδόπουλος
DSC_9328
Η Μαρία Σολωμού
DSC_9297
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
DSC_9303
Ο Στέλιος Ρόκκος
DSC_9310
Η Άβα Γαλανοπούλου
DSC_9314
Η Τάνια Τσανακλίδου
IMG_0103
Η Κατερίνα Κούκα
IMG_0111
Ο Δημήτρης Μπάσης
DSC_9350-_1_
Ο Μπάμπης Στόκας
IMG_0119
Σπύρος Παπαδόπουλος
maxairitsas_arvanitaki_pic
Ελευθερία Αρβανιτάκη
maxairitsas_giokarinis_pic
Γιάννης Γιοκαρίνης
maxairitsas_mihailidis_pic
Ιεροκλής Μιχαηλίδης
maxairitsas_Lalas_pic
Θανάσης Λάλας
IMG_0134
DSC_8029_2
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (92)

Ντόρα

Πώς είναι δυνατόν να φεύγει ένας άνθρωπος και να γράφουν κάποιοι λιγόψυχοι τέτοια σχόλια.Ο Μαχαιρίτσας ήταν ένας σπουδαίος τραγουδοποιός,αγαπημένος,με υπέροχα τραγούδια που τραγουδάμε οι περισσότεροι από εμάς.Πόση κακία υπάρχει εδώ μέσα?στο όνομα της θρησκείας άραγε γράφονται αυτά τα σχόλια?ωραίοι χριστιανοί είστε...μήπως ζητάτε μια θέση στον παράδεισο να πάτε?Τι σημασία έχει αν ήτανε δεξιός αριστερός ή άθεος?ήτανε ένας υπέροχος άνθρωπος..και αν έχετε διαβάσει συνεντεύξεις του θα διαπιστώσετε αν ήταν άθεος...Καλό ταξίδι άνθρωπέ μου...άστους να λένε....

Εγώ είμαι αριστερή

Και θρησκευόμενη ..... κάντε μου μήνυση .... ποιος λέει ότι δεν γίνεται και τα δύο .... δηλαδή άθεοι από άλλο κόμα δεν υπάρχουν .... ο Λαυρέντης πίστευε ... εσείς δεν πιστεύετε πόσο χολή βγάζετε από μέσα σας .... Λυπάμαι πραγματικά ...

Υπήρξε σπουδαίος καλλιτέχνης

Είναι κρίμα τέτοιοι σπουδαίοι καλλιτέχνες να έχουν επίσημα μια τόσο ναζιστική ιδεολογία όπως είναι ο κομμουνισμός που όπου με βία επιβλήθηκε άφησε πίσω του χώρες διαλυμένες. Τι, άδικο έχω συντρόφια; Τέλος πάντων, Θεός σχωρέστον. Άλλος ένα μεγάλος έφυγε, για να μείνουν Σιν Μπόυδες και μαμάδες ...

Τέτοια υποκρισία...

Και μόνο οτι δήλωνε κουμουνιστής ενω είχε εκ. και jaguar αισθάνεσαι αηδία...Τελικά ωραίο επάγγελμα να είσαι ψευτοαριστερός....Και ο τσίμπλας κουμουνιστης δηλωνει, αντισυστημικος αλλα τα κοτερα και η χλιδη ειναι η αδυναμια του!

Χαχαχα

Έχει κότερα και jaguar ο τσίπρας; επειδή πήγε μια φορά διακοπές;

Και τί ζητάω, τι ζητάω

μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω. Αξέχαστε Λαυρέντη, ούτε και φίλοι σας αγαπημένοι μου καλλιτέχνες, κι εμείς δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ.

ΜΑΓΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Αριστερή υποκρισία από αυτούς που πολεμούν τον Θεό και την εκκλησία

Απ το ΣΠΙΤΙ

Το Σπίτι του Θεού, άτομα σαν και του λόγου σου το μαγαρίζετε που νομίζετε ότι είναι "ιδιοκτησία σας" Ηλίθια και μικρόνοα όντα. Φαρισαίοι, υποκριτές είστε όπως σας ονόμασε και ο Χριστός.

Κατ

Ο Θεός δεν έχει Τζακουαρ. Ο Θεός έχει ένα τεφτέρι ΝΑ. Και γράφει και υπολογίζει..Κακίες, κακοποιησείς, ύβρείς κατά των νεκρών, ασέβεια. Γι αυτό αλλώστε δημιουργήθηκε. Για να φοβίζει πλάσματα σαν κι εσένα. Για να έχει σε καταστολή επικίνδυνες συμπεριφορές σαν τη δική σου.Μερικές φορές βέβαια ξεφευγετε. Κι εδώ πρέπει άμεσα να λειτουργεί η πολιτεία.

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Όπως έθαψαν τον Νικο Καζαντζακη, δηλωμένο ΑΘΕΟ και μασόνο, σε χριστιανικό νεκροταφείο και με σταυρό πάνω από τον τάφο, τα ίδια έκαναν και με τον αριστερό ΑΘΕΟ μπολσεβίκο Μαχαιρίτσα. ΤΡΕΛΟΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...

Δημήτρης

Ο τάφος του Καζαντζάκη βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Ηρακλείου, πάνω στα ενετικά τείχη στον προμαχώνα Μαρτινένγκο, με θέα όλη την πόλη του Ηρακλείου. Ο τάφος βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο έπειτα από επιθυμία του ίδιου, καθώς η Εκκλησία τον είχε αφορίσει μετά τη συγγραφή του τελευταίου έργου του, που θεωρήθηκε αντιχριστιανικό. Ο τάφος είναι απλός, με μεγάλο ξύλινο σταυρό και μια επιγραφή που ο ίδιος είχε ζητήσει να γράψουν: «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος».

Ολο υπερβολες στην Ελλαδα

Παλι καλα που δεν εβγαλαν το φερετρο του για λαικο προσκυνημα και μετα να του φτιαξουν και αγαλμα διπλα απο αυτο του Κολοκοτρωνη

Αριστερος με επιπεδο

Οι δεξιοι δεν μπορουνε να βγαλουνε τετοιους καλλιτεχνες..

Προτεινόμενη αλλαγή ονόματος

Ιδεοληπτικό αμόρφωτο βλακοκουμούνι με Βουλγάρικη offshore, πιστολιασμένα δάνεια και σοβιετικές ονειρώξεις "για τους άλλους".

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...

Τώρα που ο αριστερός θα χτυπήσει την πόρτα του παραδείσου θα του πει ο Αρχάγγελος: "Οι κόκκινοι ανήκουν στον εωσφόρο, εκεί να πας"

Ποιός είσαι εσύ που κρίνεις ζώντες και νεκρούς;

Ξέρεις ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης