Άρπαξαν τέσσερις τόνους σύκα από έξι αγροκτήματα στην Εύβοια!

Άρπαξαν τέσσερις τόνους σύκα από έξι αγροκτήματα στην Εύβοια!

Σπείρα επιτήδειων «χτυπούσε» σε αγροκτήματα σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας - Από τις 16 ως τις 26 Αυγούστου, είχαν «σηκώσει» σχεδόν τέσσερις τόνους και πούλησαν το μεγαλύτερο μέρος τους

suka_evoia
Ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Ιστιαία ήταν το ορμητήριο και ταυτόχρονα το κρησφύγετο μιας σπείρας επιτήδειων που «χτυπούσαν» αγροκτήματα σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας κατά την περίοδο της συγκομιδής σύκων και άρπαζαν την παραγωγή!

Από τις 16 ως τις 26 Αυγούστου, είχαν «σηκώσει» σχεδόν τέσσερις τόνους και πούλησαν το μεγαλύτερο μέρος τους! Η δράση του κυκλώματος, που αποτελούσαν ένας 30χρονος Έλληνας και δυο αλλοδαποί, ένας 29χρονος και μία 39χρονη, αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ιστιαίας που εξιχνίασαν έξι κλοπές με λεία τρεις τόνους και 950 κιλά σύκα αξίας 13.700 ευρώ.

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν τα κλεμμένα προϊόντα, εντοπίστηκε και τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Όταν εμφανίστηκαν ο 30χρονος και η 39χρονη, οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. του πέρασαν χειροπέδες όπως και στον 29χρονο που βρισκόταν μέσα στο κτίριο.

Τόσο σε αυτό, όσο και στο σπίτι του 30χρονου που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για παρόμοιες κλοπές και άλλα αδικήματα, ανακάλυψαν συνολικά 51 πλαστικές «κλούβες» με αποξηραμένα σύκα συνολικού βάρους ενός τόνου και 250 κιλών αξίας 4.500 ευρώ, καθώς και 22 τελάρα αποξήρανσης και 52 πλαστικά δίχτυα.

Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες κλοπές προϊόντων, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης