Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Μάχη Ζωής για την Υγεία

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Μάχη Ζωής για την Υγεία

Στη ΔΕΘ

emvolio
Ένα σημαντικό βήμα στην ενημέρωση των πολιτών για τη δημόσια υγεία αλλά και στην προσπάθεια ανόρθωσης του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος στην κοινωνία κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), με τη συμμετοχή του στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ με δικό του περίπτερο.

«Από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ εγκαινιάζεται μια νέα εκστρατεία ζωής στη μάχη για την υγεία με τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή. Ταυτόχρονα και στην ιστοσελίδα του ΙΣΘ θα συμπεριληφθεί μια μεγάλη ενότητα για όλα τα θέματα πρόληψης ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση» εξηγεί ο πρόεδρος του ΙΣΘ,κ. Νίκος Νίτσας, υπενθυμίζοντας ότι ουιαστικά συνεχίζεται η εκστρατεία ζωής που έχει ξεκινήσει με το #εμβολιαΖΩ (#emvoliaZO - #emvoliaZOUME) με το #δεν_καπνιΖΩ και με το #η_προληψη_σωΖΕΙ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ έχει προσκαλέσει τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο stand του συλλόγου στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ώστε να ενισχύσει με την παρουσία του τις άοκνες προσπάθειες του επιστημονικού κόσμου για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Το Σάββατο, και ώρα 14.30, θα γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΙΣΘ από τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια. Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα υγείας στη Θεσσαλονίκη, σε σχετική σύσκεψη στον ΙΣΘ από τον πρόεδρο του συλλόγου και τα μέλη του ΔΣ.

Ο κ. Νίτσας και με επιστολή του προς τα 8.700 μέλη του συλλόγου επισημαίνει ότι «πρωταρχική προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΙΣΘ είναι να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας για την ανόρθωση του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος στην κοινωνία. Αυτή η αναγκαιότητα προκύπτει και από την πρόσφατη έρευνα, που διενεργήθηκε από την εταιρεία. Ο στόχος είναι δύσκολος, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και αφορά όλους μας στην καθημερινή επαφή μας με τους ασθενείς. Η επιτέλεση των στόχων αυτών επιτυγχάνεται και διαμέσου της βασικής υποχρέωσης του ΙΣΘ ως ΝΠΔΔ, που είναι η ενημέρωση των πολιτών στα φλέγοντα θέματα δημόσιας υγείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης