Υπόθεση «Χουανίτα»: Ο Γαβαλάς ανέβασε στο Facebook ηλεκτρονική δήλωση μισθώματος για τη βίλα στη Μύκονο

Υπόθεση «Χουανίτα»: Ο Γαβαλάς ανέβασε στο Facebook ηλεκτρονική δήλωση μισθώματος για τη βίλα στη Μύκονο

Ήταν ήδη γνωστό ότι υπάρχει και δεν αποδεικνύει ότι τα εισοδήματα από την ενοικίαση της βίλας έχουν δηλωθεί στην εφορία

lakis_vila_mykonos
Να αποδείξει ότι ακολούθησε τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για να νοικιάσει τη βίλα του σε τρίτο πρόσωπο, επιχειρεί ο μόδιστρος Λάκης Γαβαλάς, αναρτώντας στο ανοιχτό του προφιλ στο Facebook και σε δημόσια θέα την απόδειξη υποβολής δήλωσης των στοιχείων μίσθωσης για την βίλα του στη Μύκονο.

Πρόκειται για πολυτελέστατη κατοικία στην περιοχή Φτελιά, την οποία εντόπισαν οι Ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) κατά την διάρκεια της περίφημης επιχείρησης «Χουανίτα- Ντολόρες».

Προσποιούμενοι τους Ισπανούς τουρίστες έκαναν τσακωτούς τους μισθωτές του ακινήτου, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε, το νοίκιαζαν σε εύπορους τουρίστες έναντι 25.000 ευρώ την εβδομάδα, χωρίς όμως να τηρούν τις βασικές από το νόμο προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου μέχρι τη μέρα που έγινε ο έλεγχος, δεν δήλωνε εισόδημα από μίσθωση ακινήτου, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία, ενώ και ο μισθωτής δεν δήλωνε εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε είχε κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονταν σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε μετά από την καταγγελία ιδιοκτήτριας ταξιδιωτικού γραφείου, η οποία είπε στην Εφορία ότι οι μισθωτές της βίλας αρνούνταν να της κόψουν τιμολόγιο ύψους 19.200 ευρώ που αντιστοιχεί σε διαμονή οκτώ ημερών για λογαριασμό Αμερικανού πελάτη της, οπότε οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ είχαν στην διάθεση τους όλα τα στοιχεία για να δράσουν.

Ο κ. Γαβαλάς από την πλευρά του, δημοσιεύοντας στο ανοιχτό προφίλ του στο Facebook, την ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης, ύψους 1.666,67 ευρώ, επιχειρεί να διαχωρίσει την θέση του απ’ τις δραστηριότητες των μισθωτών του ακινήτου, πιστεύοντας προφανώς ότι με αυτό το τρόπο θα φωτίσει την υπόθεση.

Κλείσιμο
Ωστόσο, δημοσίευσε ένα ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο ισχύος από 4/2018. Αυτό δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στην διερεύνηση της υπόθεσης, γιατί ήταν ήδη γνωστό ότι το μισθωτήριο υπάρχει, κάτι που άλλωστε είχαμε αναφέρει και στο αναλυτικό δημοσίευμα μας στο ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής. Από τα πρώτα ευρήματα των ελεγκτών της ΑΔΑΕ που έγιναν γνωστά μετά την επιχείρηση στη «βίλα Ντολόρες», όπως προαναφέραμε, ήταν ότι έχει μισθωθεί το ακίνητο για ενοίκιο 1.666,67 ευρώ μηνιαίως με δωδεκαετή ισχύ.

Επειδή ακριβώς ήταν γνωστό ότι η βίλα ενοικιάζεται για 1.666,67 ευρώ, αναζητήθηκε αν ο ιδιοκτήτης της έχει υποβάλει δήλωση Ε2 για να φορολογηθεί για τα μισθώματα του 2018. Ο κύριος Γαβαλάς δεν κομίζει κανένα έντυπο (Ε1 και Ε2) για να αποδείξει ο ίδιος ότι δήλωσε και φορολογήθηκε φέτος για τα έσοδά του από ενοίκια το 2018, πριν τουλάχιστον γίνουν ο έλεγχος και οι αποκαλύψεις για την «Βίλα Ντολόρες».

Επιπλέον, δεν κομίζει το σχετικό έγγραφο για να αποδείξει ότι δήλωσε στη εφορία που του είχε δεσμεύσει το ακίνητο, την καταχώρηση του μισθωτηρίου, το οποίο υπέβαλε ηλεκτρονικά στο Taxis. Πώς δηλαδή ενημέρωσε την εφορία ότι πότε, πώς και σε ποιον λογαριασμό θα καταβληθεί το συγκεκριμένο ποσόν, προκειμένου να το εισπράξει αντ' αυτού το δημόσιο απευθείας από την Τράπεζα (κατάσχεση «εις χείρας τρίτων»);

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ, που μελετά εξονυχιστικά και σε βάθος διετίας όλες τις συναλλαγές που αφορούν στην ενοικίαση του ακινήτου, είτε σε τουρίστες, είτε σε εταιρίες ή πρόσωπα για διοργάνωση πάρτι και κοσμικών εκδηλώσεων. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες, πραγματοποιήθηκε στη βίλα ένα μεγάλο μεταμεσονύχτιο πάρτι με πολύ κόσμο και δυνατή μουσική μέχρι πολύ αργά, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.

Η ανάρτηση του Λάκη Γαβαλά στο Facebook:

lakis_gravalas_pic
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης