Καταγγελία σοκ από το Άργος Ορεστικό: «Ρίχνουν αδέσποτα σκυλιά στον Γράμμο για να τα φάνε οι λύκοι»

Καταγγελία σοκ από το Άργος Ορεστικό: «Ρίχνουν αδέσποτα σκυλιά στον Γράμμο για να τα φάνε οι λύκοι»

Τι απαντά στις καταγγελίες ο αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού – Τον δρόμο της εισαγγελίας έχει πάρει η υπόθεση

adeo
Μία τρομακτική καταγγελία έφτασε σήμερα το πρωί στο protothema.gr

Μία καταγγελία που έχει ήδη τραβήξει τον δρόμο της δικαιοσύνης και που αν αποδειχθεί βάσιμη, η τιμωρία των υπευθύνων θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από παραδειγματική. Σύμφωνα με το περιεχόμενό της, στις αρχές Αυγούστου δημοτικοί υπάλληλοι από το Άργος Ορεστικό μάζεψαν από το χωριό Βογατσικό γύρω στα 10 αδέσποτα σκυλιά τα οποία εν συνεχεία τα άφησαν στο Νεστόριο, πάνω στα βουνά «για να τα φάνε οι λύκοι»: «Είμαι κάτοικος Βογατσικού και ήμουν μπροστά στο σκηνικό. Δημοτικοί υπάλληλοι, που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, έφτασαν στην πλατεία του χωριού απ' όπου μάζεψαν γύρω στα δέκα αδέσποτα σκυλιά με την αιτιολογία ότι η περιοχή έχει γεμίσει ψύλλους», λέει η κυρία Αναστασία Χουλουιλίδου και συνεχίζει:

«Τα καημένα τα ζωντανά τα πέταξαν μέσα σε ένα τρέιλερ με κάγκελα κι όταν κάποιος συγχωριανός ρώτησε έναν υπάλληλο πού θα τα πάνε, εκείνος του απάντησε: “Στα βουνά του Γράμμου θα τα πάμε και δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ πίσω... Θα τα φάνε οι λύκοι. Δεν είναι η πρώτη φορά...”. Εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα, τηλεφώνησα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και η απάντησή του ήταν: “Ποια είστε εσείς κυρία μου; Άμα θέλετε ας κάνετε μήνυση!” Έτσι κι έκανα! Πήγα στην εισαγγελία, μου είπαν ότι πρέπει πρώτα να κάνω καταγγελία στην αστυνομία, την έκανα, και έχει ήδη υποβληθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Καστοριάς με αριθμό πρωτοκόλλου 1016/23/315-α'. Ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. Το κακό ωστόσο δεν σταματά εδώ. Παρόλο που καταγγείλαμε τον Δήμο και κάθε υπεύθυνο της πράξης αυτής για την παράνομη περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων του χωριού και ζητήσαμε την τιμωρία αυτών με τα όσα ορίζει ο νόμος 4039/2012, η θρασύτητα τους ξεπέρασε κάθε όριο στέλνοντας εκ νέου συνεργείο άσχετων δημοτικών υπαλλήλων να περισυλλέξουν για άλλη μια φορά όσα αδέσποτα είχαν απομείνει και να τα πετάξουν στον Γράμμο ως τροφή για τους λύκους. Με την παρέμβαση ενός πολίτη του χωριού παρενέβη άμεσα περιπολικό της άμεσης δράσης με άντρες της αστυνομίας και παρεμπόδισαν τους δημοτικούς υπαλλήλους να αγγίξουν έστω και ένα σκυλί διώχνοντας τους από το χωριό και υπενθυμίζοντάς τους τις ποινές που ορίζει ο νόμος 4039/2012: 5 χρόνια φυλάκιση συν 30.000 πρόστιμο για κάθε σκύλο που κακοποιείται! Σ' αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αστυνομικούς του Άργους Ορεστικού για την άμεση παρέμβασή τους. Αυτό που γίνεται είναι κάτι παραπάνω από καταδικαστέο. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να σωθούν τα αθώα αυτά πλάσματα. Θέλω κλείνοντας να πω ότι όταν ρώτησα τον δήμαρχο τι θα κάνει με τα αδέσποτα εκείνος μου απάντησε: ¨Είχα σκοπό να κάνω στο Βογατσικό κυνοκομείο αλλά τελικά δεν θα το κάνω”».

xoros_gia_kynokomeio2


Το protothema.gr επικοινώνησε και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τ. Ζέζο, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν έχουμε δώσει ποτέ σκυλιά για τροφή στους λύκους. Κάθε βδομάδα φροντίζουμε τα αδέσποτα δίνοντάς τους τροφή. Τα σκυλιά τα εμβολιάζουμε και εν συνεχεία τα αφήνουμε ελεύθερα. Όντως μαζέψαμε αδέσποτα σκυλιά από το Βογατσικό το οποίο είχε γεμίσει ψύλλους, τα οποία τα φιλοξενήσαμε στο αμαξοστάσιο του Δήμου και μετά τα αφήσαμε ελεύθερα, τα ελευθερώσαμε σε άλλο χωριό... Όλοι αυτοί που μιλάμε και κάνουν καταγγελίες είναι φιλόζωοι του καναπέ! Πολλές φορές έχουμε βγάλει ανακοινώσεις για υιοθεσίες αδέσποτων και κανείς δεν έχει ανταποκριθεί. Θέλω τέλος να σημειώσω ότι αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε και χώρο φύλαξης για τα αδέσποτα στο Βογατσικό...»


Κλείσιμο
η_επωνυμη_καταγγελια_που_εγινε_στο_αστυνομικο_τμημα_
Η καταγγελία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης