Καιρός: Επιμένει η ζέστη, στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Επιμένει η ζέστη, στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος

Αναλυτικοί πίνακες με τις κατά τόπους θερμοκρασίες - Νεφώσεις και πιθανότητα βροχής στα δυτικά και βόρεια μετά το μεσημέρι

heat_greece
Με υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα φτάνουν στους 38 και 39 βαθμούς Κελσίου, θα επιμείνει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα, παρ' ότι στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις και πιθανότητα βροχής από το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 31, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 21 έως 35, στα δυτικά ηπειρωτικά από 24 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 21 έως 31 και στη Νότια Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Πατραϊκός, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

maptue
Κλείσιμο
Ήλιος και ζέστη την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και πιθανώς της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

mapwen
Νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά την Πέμπτη

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

mapthu
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης