Φωτιές σε Καλάβρυτα, Κέρκυρα, Φάρσαλα και Άσπρα Σπίτια

Φωτιές σε Καλάβρυτα, Κέρκυρα, Φάρσαλα και Άσπρα Σπίτια

Δεν απειλούνται οικισμοί

kalavrita_fotia_tessera
Απανωτές δασικές φωτιές απασχολούν την Πυροσβεστική το απόγευμα της Κυριακής.

Στα Καλάβρυτα, σε δασική έκταση και δύσβατο σημείο στην περιοχή Μουρίκι ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι της Κυριακής. Αμέσως απογειώθηκαν δύο καναντέρ, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ, ενώ κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες. 

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, δυσχεραίνει αφενός το ανάγλυφο της περιοχής, αλλά και οι καιρικές συνθήκες, με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους, όπως επισημαίνει το kalavrytanews.com.

kalavrita_fotia_tria
kalavrita_fotia_dyo
kalavrita_fotia_ena
kalavrita_fotia_tessera

Κλείσιμο




Στην Κέρκυρα, η φωτιά καίειχαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άφρα. Κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 6 πυροσβέστες και 3 πετζετέλ, ενώ συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ.
Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Ρύζι Φαρσάλων Λάρισας όπου καίει δασική έκταση με πουρνάρι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 27 πυροσβέστες έξι οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 7 το απόγευμα στην Παραλία Διστόμου, κοντά στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Αμέσως η Πυροσβεστική υπηρεσία κινητοποιήθηκε με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς πετούν δύο καναντέρ, δύο ελικόπτερα και δύο πετζετέλ, ενώ επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά πυροσβέστες. Ο οικισμός δεν κινδυνεύει αυτή την ώρα, αν και η φωτιά είναι σε κοντινή απόσταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης